7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 27 februarie – 12 martie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu valori maxime de temperatură cuprinse între 13 și 17  grade. Excepție vor face ultimele zile din interval,  când temperaturile vor scădea până în jurul valorii de 11 grade. Variații vor avea și temperaturile nocturne; cele mai reci nopți vor fi la începutul intervalului de prognoză și în diminețile zilelor de 3 și 4 martie, când media temperaturilor minime se va apropia de pragul de îngheț, iar cele mai calde între 28 februarie și 2 martie și între 6 și 10  martie,  perioade în care media minimelor termice va fi cuprinsă între 3 și 5 grade. Va ploua temporar în data de 1 martie, precum și după data de 6 martie.

La munte, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care  media valorilor termice maxime va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de 0…1 grad. Mai rece va fi însă în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de 2 grade,  iar a minimelor de -5…-4 grade.
Temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii mai extinse în jurul datei de 1 martie, când se pot înregistra și cantități mai importante de apă, dar și
după data de 6 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS