6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn mort şi un rănit, în urma unui accident grav de muncă la Termocentrala Turceni

Un mort şi un rănit, în urma unui accident grav de muncă la Termocentrala Turceni

 Administraţia CEO va face propria anchetă
Administraţia CEO va face propria anchetă

Un bărbat a decedat şi un altul a fost rănit, în urma unui accident de muncă produs ieri dimineaţă la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Gheorghe Dragomir, de 51 de ani, angajat al Termocentralei Turceni, și-a pierdut viața în timp ce lucra la un motor electric de la sala turbine a blocului energetic 2. Scutul motorului a căzut peste salariat, acesta decedând pe loc. Un al doilea muncitor, Ion Bădescu, a suferit fracturi la membrele inferioare şi a fost transportat la spitalul din localitate. „În data de 23 februarie 2017, în jurul orei 9.00, la SE Turceni s-a produs un accident de muncă soldat cu decesul salariatului Dragomir Gheorghe, în vârstă de 51 de ani, lăcătuş la Atelierul de Reparaţii Electrice şi Instalaţii Speciale, cu o vechime în câmpul muncii de 30 de ani. În timp ce executa lucrări de demontare a scutului unui motor electric de 1.250 kW, scutul a alunecat pe axul motorului, provocând decesul salariatului. În cadrul accidentului, colegul acestuia, Bădescu Ion, lăcătuş, a suferit fracturi la membrele inferioare, fiind transportat cu ambulanţa unităţii la spital“, potrivit unui comunicat al Complexului Energetic Oltenia.

Comisie internă de anchetă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a început o anchetă la faţa locului. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj cercetează împrejurările în care s-a produs moartea salariatului CEO şi rănirea celui de-al doilea muncitor. „Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia. De asemenea, la nivelul CE Oltenia, o comisie internă analizează cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Societatea va respecta prevederile CCM aplicabile în astfel de situaţii şi se va implica în demersurile necesare recuperării salariatului accidentat. Conducerea şi colectivul CE Oltenia îşi exprimă regretul faţă de tragicul eveniment care a avut loc şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate“, potrivit Complexului Energetic Oltenia.

Încă un accident de muncă mortal, la Tismana II

Gheorghe Dragomir este cel de-al doilea angajat al Complexului Energetic Oltenia care a decedat la locul de muncă în cursul acestei săptămâni. Luni, 20 februarie, a murit şi inginerul Viorel Pupăzan, de 49 de ani, şef de sector la Cariera Tismana II. Salariatul avea o vechime în câmpul muncii de 24 de ani. Decesul lui Viorel Pupăzan s-ar fi produs din cauza unui infarct miocardic. Şi în cazul inginerului de la Cariera Tismana II, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi Poliţia derulează verificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS