10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova s-a trezit! Mii de oameni în stradă

Craiova s-a trezit! Mii de oameni în stradă

Peste 5.000 de craioveni au înfruntat aseară frigul și au ieșit în stradă pentru a cere demisia guvernului și alegeri anticipate, după ce pesediștii au aprobat hoțește ordonanța prin care se dă liber la furat din bani publici. Strânși în Piața „Mihai Viteazul“, părinți cu copii, bunici și mulți tineri au protestat pașnic. La un moment dat, oamenii au plecat în coloană pe strada A.I. Cuza și, chiar dacă au încurcat puțin circulația, șoferii i-au acompaniat din claxoane și i-au încurajat. Unul dintre ei chiar s-a dat jos din mașină și și-a montat un steag tricolor la geam, în uralele mulțimii. Coloana s-a oprit în fața primăriei, apoi s-a deplasat spre Universitate. Strada A.I. Cuza era plină ochi. Ce i-a scos pe oameni în stradă în număr atât de mare?
„O gaşcă de tâlhari a reuşit în miez de noapte să dea nişte ordonanţe pentru ei, cu un singur scop: să salveze o altă gaşcă de tâlhari de toate anotimpurile, de toate zilele şi de toate nopţile. Să le fie ruşine! Păcat de oamenii care au murit la Revoluţie, care au murit în închisori în perioada comunistă şi care au murit pe front pentru această naţiune! Nişte agramaţi şi fără scrupule reuşesc să îşi bată joc de un popor. Să vă fie ruşine, tovarăşi!“, a spus Angel Rababoc, actor al Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. „Atacul mişelesc la justiţie, la drepturile omului şi la Constituţie m-a făcut să ies în stradă. Este ceva inimaginabil! Nu mi-am putut închipui că se poate întâmpla aşa ceva vreodată. Ei sacrifică un popor pentru un număr limitat de oameni. În urmă cu 27 de ani eram în această piaţă cu un steag în mână şi nu am crezut că după atâta timp voi fi din nou aici. Copiii noştri au plecat din această ţară, iar aceşti nemernici îşi bat joc de noi, fără un pic de jenă. Dacă nu ieşim în stradă, nu avem nicio şansă în faţa lor“, a spus un alt craiovean. „Schimbarea vine de la fiecare om în parte, iar dacă oamenii fac efortul de a ieşi în stradă, vom putea să ne facem auziţi. Dacă le pasă de ţară, trebuie să iasă în stradă“, a spus Robert Floricel, un tânăr protestatar ce purta o pancartă cu textul „Ruşine! Ruşine! Ruşine!“.
Pe pancartele craiovenilor se puteau citi mesaje ca: „PSD, ciuma roșie“, „Liber la furat, mită și șantaj“, „Vrem anticipate“, „Și noi am dat ordonanță de urgență: la închisoare, lăturilor penale!“. Un copil avea atârnat la gât un carton pe care scria: „Dacă voi furați, eu unde mai cresc?“.
Toată România s-a ridicat ieri împotriva PSD. În București se adunaseră în fața guvernului peste 150.000 de oameni, cel mai mare protest de la Revoluție încoace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS