6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi oscilante în Oltenia

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi oscilante în Oltenia

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de temperaturi oscilante în Oltenia, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, care a publicat astăzi prognoza pentru intervalul 26 decembrie – 8 ianuarie.

Astfel, în Oltenia în primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal în aceasta perioada a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 6…7 grade, în timp ce media minimelor nocturne se va situa în jurul a 0 grade. Apoi, vremea se va răci și valorile termice vor scădea spre 1…2 grade ziua și—9…-8 grade noaptea, între 29 și 31 decembrie. După 1 ianuarie va avea loc o ușoară creștere a temperaturii, astfel încât se va atinge o medie diurnă de 6 grade, dar ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, vremea se va răci din nou și spre data de 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1….2 grade ziua și—7…-6 grade noaptea. Precipitații slabe și pe arii restrânse, vor fi posibile, cel mai probabil, în perioada 27-28 decembrie și după 3 ianuarie.

La munte regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât și noaptea. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză acest regim va avea o evoluție oscilantă și, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va crește treptat până pe 1 ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va scădea de la—1 grad în prima zi, spre—10 grade la mijlocul săptămânii, pentru ca apoi sa crească către—2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de—4 grade pe 27 decembrie, vor scădea apoi spre—14 grade în jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor crește până la—8 grade pe 2 ianuarie. În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între—8…-6 grade ziua și între—12 si—10 grade noaptea. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalele 26…28 decembrie și, din nou, după data de 2 ianuarie. În restul zilelor intervalului de prognoza, numai izolat se pot semnala precipitații slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS