12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii au amendat 27 de pietoni care au traversat neregulamentar

Poliţiştii au amendat 27 de pietoni care au traversat neregulamentar

Oamenii preferă să traverseze printre maşini, chiar dacă trecerea de pietoni este în apropiere
Oamenii preferă să traverseze printre maşini, chiar dacă trecerea de pietoni este în apropiere

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat ieri o acţiune pentru conştientizarea pietonilor privind importanţa traversării străzii în mod regulamentar. Acţiunea a avut loc pe Calea Bucureşti, în zona Pieţei Centrale şi în zona Universităţii. În aproximativ două ore, 27 de pietoni au fost prinşi în timp ce treceau strada neregulamentar. Cei mai mulţi dintre aceștia au coborât din mijloacele de transport şi şi-au continuat drumul printre maşini, la doar câţiva metri de trecerea de pietoni. Acest lucru s-a întâmplat mai ales în zona staţiei de tramvai de la Piaţa Centrală, unde oamenii coboară în număr mare şi uită de trecerea de pietoni, chiar dacă aceasta este chiar în spatele peronului. În general, oamenii care au traversat neregulamentar au fost bătrânii, care fie se grăbeau să prindă un mijloc de transport, fie voiau să meargă mai puţin. „Am trecut pe aici pentru că am vrut să scurtez drumul. Vă rog să nu mă amendaţi, nu am bani să plătesc amenda, mai bine îmi daţi un avertisment“, a spus o doamnă care tocmai fusese prinsă că a traversat printr-un loc nepermis. Altă craioveancă a fost sancţionată pentru că a traversat pe culoarea roşie a semaforului. „Nu am ştiut că semafoarele de aici nu sunt sincronizate şi că pentru jumătate de stradă este semaforul verde, iar pentru cealaltă parte este roşu. Pur şi simplu nu am observat. Nu cred că este cazul să iau amendă pentru că nu sunt o mare infractoare“, a spus aceasta. „Ar trebui să se mai facă treceri de pietoni pentru că este distanţă prea mare între ele şi din cauza aceasta traversează aşa, mai ales bătrânii“, a adăugat un bărbat.

Poliţiştii au organizat acţiunea în zonele aglomerate de pe Calea Bucureşti
Poliţiştii au organizat acţiunea în zonele aglomerate de pe Calea Bucureşti

Poliţiştii i-au sfătuit pe cei prinşi traversând ilegal să respecte legislaţia pentru că altfel îşi pun viaţa în pericol. „În zona staţiilor mijloacelor de transport sunt cei mai mulţi oameni care traversează neregulamentar. Acolo am întâlnit cele mai multe probleme. Valoarea sancţiunilor date astăzi (ieri – n.r.) se ridică la peste 4.000 de lei. Cei care sunt prinşi traversând prin locuri nepermise primesc o sancţiune de 250 de lei, cu posibilitatea achitării a 125 de lei în 24 de ore“, a declarat subinspectorul Cosmin Mitruţ.
Poliţiştii spun că astfel de acţiuni vor continua, pe principalele străzi din Craiova.

Opt accidente rutiere, în primele nouă luni ale anului

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, în primele nouă luni ale acestui an, pe străzile din municipiul Craiova s-au produs opt accidente rutiere grave, în urma traversărilor neregulamentare. În urma acestor accidente, două persoane au murit, iar alte şase au fost rănite grav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS