7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTinerii nu s-au înghesuit la Târgul de joburi

Tinerii nu s-au înghesuit la Târgul de joburi

Absolvenţii au venit în număr mai mic decât anul trecut (Foto: Eugen Măruță)
Absolvenţii au venit în număr mai mic decât anul trecut (Foto: Eugen Măruță)

Tinerii au venit în număr mic, ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi desfășurată la Târgu Jiu. Aceasta a fost organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, de la ora 10.00, la Complexul Studenţesc Debarcader. Sute de persoane s-au strâns de dimineaţă în faţa clădirii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, în speranţa că vor reuşi să îşi găsească un serviciu. Organizatorii au oferit bonuri cu numere de ordine pentru a evita îmbulzeala. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, la Bursă au participat 49 de agenţi economici din cei 210 contactaţi. Au fost oferite în total 550 de locuri de muncă, din care 66 au fost destinate absolvenţilor de studii superioare.

Participare mai slabă decât anul trecut

Tinerii şi-au căutat un loc de muncă (Foto: Eugen Măruță)

În ciuda aglomeraţiei de la prima oră, au trecut pragul Bursei locurilor de muncă din acest an mai puţini absolvenţi decât anul trecut. Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a precizat că ieri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat 379 de persoane.
„Din totalul de 379 de persoane, un număr de 300 au fost absolvenţi din promoţia curentă, iar restul, din promoţii anterioare sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Toată lumea a fost primită, chiar dacă nu era vorba de absolvenţi de anul acesta. Oferta a fost bogată pentru foarte multe meserii. Majoritatea locurilor de muncă au fost pentru cei cu studii medii, dar, din cele 550 de locuri de muncă, au fost şi 66 pentru absolvenţi de studii superioare. Am primit la Bursă vizita a doua clase de elevi de liceu din anii terminali şi a nouă deţinuţi“, a declarat Romeo Chiriac.

16 persoane angajate pe loc

Un număr de 16 persoane au fost încadrate ieri pe loc şi 145 au fost programate la interviuri sau probe în vederea angajării.
Cele mai multe locuri de muncă disponibile au fost pentru meserii precum croitor, lucrător gestionar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, sudor, şofer, barman, ospătar, electrician, consilier economic, inginer sau operator calculator.
Romeo Chiriac, șeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, a mai declarat că la Bursa organizată ieri au participat și reprezentanți ai firmelor de cablaje auto de la Arad și Timișoara, care s-au arătat interesați să recruteze personal din județul Gorj. Trebuie precizat că anul trecut la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au fost încadrate 282 de persoane, reprezentanții AJOFM Gorj sperând ca și la acțiunea de ieri un număr cât mai mare de absolvenți să își găsească un loc de muncă.
Totodată, la Bursă a existat şi un stand al EURES, unde au fost disponibile 1.392 de locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS