10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 17 – 30 octombrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, la începutul intervalului, vremea va mult mai rece în mod normal, cu maxime în medie de 9…10 grade, dar începând din data de 20 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse între 12 şi 15 grade. În primele două nopţi, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de 4 grade, apoi vor  creşte până la o medie de 7…8 grade în nopţile din perioada 21 şi 24 octombrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante, la medii de 5…6grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în data de 19 octombrie, dar şi în perioada 21 – 23 octombrie. Temporar ploile îşi vor face apariţia şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

La munte, la începutul intervalului vremea va fi rece, cu maxime în medie de 2…4 grade şi minime negative de – 3… -2 grade, dar începând  din data de 20 octombrie, valorile termice vor fi în creştere şi se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor şi apropiate de 0 grade în cursul nopţilor. În perioada 20 – 24 octombrie, dar şi după data de 26 octombrie temporar vor fi precipitaţii, sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS