9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe taie copacii uscați din Parcul Tineretului

Se taie copacii uscați din Parcul Tineretului

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a început de ieri operațiunea de tăiere a arborilor uscați din incinta Parcului Tineretului. Regia a anunțat, printr-un comunicat, că „86 de arbori, ce prezintă în momentul de față un real pericol pentru cetățenii care vizitează această locație, vor fi doborâți sau vor fi tăiați la o dimensiune de doi metri“ și că acțiunea se face cu acordul Agenției de Protecție a Mediului Dolj.
Reprezentanții RAADPFL au precizat că ieri au fost tăiați cinci copaci și că sunt vizați în special arborii uscați aflați în zona căilor de acces și a locurilor de joacă și care pot deveni un pericol pentru cetățeni.
„Cei 86 de copaci sunt uscați mai demult și între timp am tot umblat la ei, le-am mai tăiat din coroană, i-am lăsat lumânare, tocmai pentru a nu deveni un pericol pentru cetățeni. Vom tăia în special arborii uscați care sunt în apropierea locurilor de joacă și a aleilor, iar cei pe care îi vom lăsa la o dimensiune de doi metri vor fi folosiți în cadrul unei tabere de sculptură care se va organiza în parc. Copacii aceștia vor fi sculptați, devenind astfel utili la amenajarea peisagistică a parcului“, au precizat reprezentanții RAADPFL Craiova. Aceștia au mai menționat că, pe lângă tăierea celor 86 de arbori uscați, vor fi sădiți și 300 de arbuști.
Pentru a nu fi deranjați sau chiar puși în pericol de lucrările de tăiere a copacilor, RAADPFL îi sfătuiește pe cetățeni să evite circulația prin zonele respective, zone care vor fi semnalizate corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS