6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComplexul Energetic Oltenia, lăsat fără conducere

Complexul Energetic Oltenia, lăsat fără conducere

Curtea de Apel Craiova a decis ieri ca Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al CEO, Dorina Jianu – şefa Direcţiei Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă şi Daniel Antonie – directorul Diviziei Miniere să nu mai ocupe funcţiile în care se aflau în momentul în care s-au petrecut faptele din dosarul „Bani pentru Medinţu“. Laurenţiu Ciobotărică şi Daniela Jianu sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Daniel Antonie de complicitate la abuz în serviciu. Aceştia ar fi aprobat ilegal plata sumei de 128.000 de lei pentru ca Aurel Medinţu, şeful Diviziei Energetice de la vremea respectivă, să renunţe la funcţia pe care o deţinea.
Instanţa a decis ca Laurenţiu Ciobotărică şi Dorina Jianu să nu continue activitatea în exercitarea căreia sunt acuzaţi că ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, pe durata măsurii controlului judiciar. În cazul directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, Curtea de Apel a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând de ieri.
Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pe 11 mai de poliţiştii gorjeni sub acuzaţia de abuz în serviciu. Ciobotărică este acuzat că a făcut demersuri pe lângă membrii Directoratului CEO, în vederea aprobării sumei de 128.000 de lei, care să fie acordată directorului Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, drept salarii compensatorii, pentru ca acesta să plece, pe cale amiabilă, din companie. Suspiciunea este că nu ar fi existat o bază legală pentru plata sumei compensatorii. Momentan, conducerea CEO va fi asigurată de Ionel Ilie, şeful Diviziei Energetice. În urma acestei hotărâri, Ministerul Energiei ar trebui să numească o nouă conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS