10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrins fără permis, le-a dat polițiștilor datele unui verișor

Prins fără permis, le-a dat polițiștilor datele unui verișor

Un craiovean de 23 de ani, condamnat deja în două dosare penale de conducere fără permis, s-a ales cu un nou dosar penal de conducere fără permis și fals privind identitatea după ce a fost prins conducând. Pentru a scăpa de polițiști, tânărul le-a dat datele unui verișor care deține permis de conducere.
Polițiștii doljeni au explicat că, pe 4 mai, agenții din cadrul Serviciului Rutier au înregistrat cu aparatul radar, pe DN 6, în localitatea Ișalnița, un autoturism BMW X5 care circula cu viteza de 114 km/h. Când a fost oprit de oamenii legii, șoferul a explicat că nu are actele la el, însă le-a dat toate datele de care polițiștii aveau nevoie pentru a întocmi procesul-verbal de contravenție. Problema este că, spun polițiștii doljeni, șoferul a folosit datele altei persoane, pentru că el avea permisul de conducere anulat. După ce au audiat persoana ale cărei date le folosise șoferul, oamenii legii au întocmit pe numele șoferului un dosar penal.
„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat pe P. Adrian, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea pe DN 6, în afara localității Işalniţa, un autoturism având permisul de conducere anulat conform unei sentinţe penale a Curţii de Apel Craiova. Cu ocazia depistării în trafic, persoana în cauză a uzat de identitatea altei persoane. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu permis anulat și fals privind identitatea“.
Este vorba de Adrian Privantu, care în 2011 a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. În iunie 2012, același Privantu a fost condamnat tot la un an și jumătate de închisoare cu suspendare într-un alt dosar de conducere fără permis.
Ulterior, în ianuarie 2014, craioveanul s-a ales cu al treilea dosar penal, de data aceasta fiind acuzat de conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. Oamenii legii au stabilit că s-a urcat la volan, deși avea permisul anulat și a avariat trei autoturisme parcate pe strada A.I. Cuza, după care a fugit. După ce a fost prins, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru faptele comise în ianuarie 2014, Adrian Privantu a fost trimis în judecată săptămâna trecută, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS