19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în următoarele două săptămâni în Oltenia

Vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 21 martie – 3 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la  Reading,  Anglia.

În Oltenia, temperaturile maxime vor scădea accentuat, de la valori medii de 16 grade în prima zi, până la 7 grade în 23 martie. Apoi  maximele diurne vor creşte, îndeosebi în cea de-a doua săptămână, astfel că, la sfârşitul intervalului, acestea vor fi, în medie, de  18…19  grade.
Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între 0 şi 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 26 şi 27 martie, iar cele mai ridicate la sfârşitul intervalului. Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales în zilele de 22 şi 23 martie.

La munte, în prima săptămână regimul termic diurn va oscila, în medie, între 0 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în 24 şi 25 martie, apoi vremea se va încălzi şi va ajunge la sfârşitul intervalului până la valorii medii de  9…10  grade. Pe parcursul nopţilor se vor  înregistra minime preponderent negative, de până la -7…-6 grade şi, abia la începutul lunii aprilie, acestea vor deveni uşor pozitive.
În intervalul 21-25 martie vor fi precipitaţii, predominant ploi la început, apoi mai ales ninsori, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 29 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS