17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevul care a ucis-o pe concubina tatălui său şi-a aflat sentinţa

Elevul care a ucis-o pe concubina tatălui său şi-a aflat sentinţa

Miodrag V. a fost condamnat vineri de Tribunalul Gorj pentru omor (FOTO: Eugen Măruţă)
Miodrag V. a fost condamnat vineri de Tribunalul Gorj pentru omor (FOTO: Eugen Măruţă)

Miodrag V., în vârstă de 16 ani, acuzat că a ucis-o în bătaie pe concubina tatălui său, a fost condamnat vineri de Tribunalul Gorj pentru omor. Magistraţii Tribunalului Gorj au analizat situaţia elevului şi au decis că nu se impune trimiterea într-un penitenciar, ci internarea într-un centru de detenţie. Internarea în centrul respectiv se va face pe o durată de şapte ani. Tribunalul Gorj a mai dispus încetarea măsurii arestării preventive.
„Aplică inculpatului minor Miodrag V. măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, pe o perioadă de șapte ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…) Încetează de drept măsura arestării preventive a inculpatului Miodrag V. şi dispune punerea de îndată în libertate a acestui inculpat“, a decis instanţa de judecată de la Târgu Jiu. Decizia Tribunalului Gorj poate fi contestată.

Elev la Petroşani

Adolescentul care a fost trimis în judecată pentru omor era elev la un liceu din Petroşani, localitate în care domicilia alături de mama sa, divorţată de tatăl copilului. Bărbatul rămăsese în Gorj şi avea o relaţie cu o altă femeie, Angela Lup. Între fosta soţie, Elvira Teodorescu, şi Angela Lup a izbucnit un conflict verbal. Elevul a intervenit între cele două, iar deznodământul a fost tragic.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, în ziua de 31 mai 2015, la ora 11.00, între victima în vârstă de 40 de ani şi inculpata Teodorescu Elvira a avut loc un conflict generat de relaţia amoroasă dintre victimă şi fostul soţ al inculpatei, de faptul că victima îi aducea în mod direct şi prin intermediul telefonului mobil insulte şi ameninţări inculpatei, precum şi de faptul că victima, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în locuinţa proprietate comună a inculpatei şi fostului soţ, deşi inculpata nu era de acord ca aceasta să vină la locuinţa respectivă. Conflictul verbal dintre victimă şi inculpata Teodorescu Elvira a degenerat într-o altercaţie fizică, iar la strigătele inculpatei «hoţii, hoţii», la faţa locului a venit fiul său, care a intervenit în sprijinul mamei sale, aplicând victimei trei lovituri cu pumnul drept în zona capului, în urma cărora victima a căzut pe podeaua placată cu marmură. Victima a fost lovită în continuare de inculpatul minor cu picioarele în zona toracică, fiind totodată călcată de acesta cu picioarele, cauzându-i ruptură de splină şi fractura a patru coaste. După agresiune, în jurul orei 11.30, victima a fost găsită căzută în şanţul de pe marginea părţii carosabile, la circa 50 de metri de imobilul proprietatea inculpaţilor“, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Minorul condamnat pentru omor şi mama sa vor trebui să plătească despăgubiri materiale, daune morale şi cheltuieli de judecată de zeci de mii de lei, dacă sentinţa va rămâne definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS