6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat pentru comiterea a patru infracțiuni

Șofer condamnat pentru comiterea a patru infracțiuni

Anchetatorii au stabilit că femeia de 55 de ani traversa strada regulamentar atunci când a fost lovită de mașina condusă de Băluță
Anchetatorii au stabilit că femeia de 55 de ani traversa strada regulamentar atunci când a fost lovită de mașina condusă de Băluță

Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât, marți, să condamne la un an și zece luni de închisoare cu executare un craiovean de 26 de ani, acuzat că a condus băut și fără permis, a lovit o femeie pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul faptei. Accidentul a avut loc în seara zilei de 20 octombrie, anul trecut, pe strada Henri Coandă din municipiul Craiova.
Potrivit polițiștilor doljeni, ofițerii Biroului Rutier Craiova au fost anunțați în jurul orei 17.45 despre faptul că, pe strada Henri Coandă, a avut loc un accident de circulație în urma căruia un pieton a fost rănit, iar șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Persoana care a sunat la 112 le-a dat polițiștilor și numărul de înmatriculare al mașinii care a provocat accidentul. Echipa de cercetare care a ajuns la locul accidentului a stabilit că Marian Băluță, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Fiat pe strada Henri Coandă, a lovit-o și accidentat-o grav pe Mariana Matei, de 55 de ani, din Craiova, care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Șoferul nu a oprit după ce a lovit-o pe femeie, însă a fost prins destul de repede de polițiști. Asta pentru că Băluță se întorsese cu aceeași mașină la locul accidentului și a fost văzut în trafic de oamenii legii. Ulterior, Marian Băluță a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor, polițiștii de la Rutieră au stabilit că acesta nu a avut niciodată permis de conducere. Pe numele craioveanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. O zi mai târziu, pe 21 octombrie, Băluță a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor. În schimb, judecătorii au dispus ca şoferul să fie pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile. Procurorii au contestat decizia Judecătoriei Craiova, iar o săptămână mai târziu, pe 28 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului.
La sfârșitul lunii noiembrie, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, iar marți a fost condamnat printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova. Băluță și-a recunoscut faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă, iar instanța l-a condamnat la un an și zece luni de închisoare pentru cele patru infracțiuni comise pe 20 octombrie 2015. Judecătorii craioveni au mai hotărât ca victima accidentului să primească de la societatea la care era asigurată mașina condusă de Băluță suma totală de 44.000 de lei, sumă ce cuprinde daunele materiale și morale, dar și cheltuielile de judecată.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS