5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Prietenul din Franţa“, la Râmnicu Vâlcea

„Prietenul din Franţa“, la Râmnicu Vâlcea

Valer Dellakeza aduce „Prietenul din Franța“  pe scena Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea (Foto: aarc.ro)
Valer Dellakeza aduce „Prietenul din Franța“
pe scena Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea (Foto: aarc.ro)

Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea prezintă astăzi în sala Cinema „Geo Saizescu“, de la ora 18.30, avanpremiera spectacolului „Prietenul din Franţa“. Din distribuție fac parte actorii Tatiana Serghi, Gogu Preda, Andrei Dunaev și Julliet Attoh.
Regia poartă semnătura actorului Valer Dellakeza. „În urmă cu 35 de ani am jucat în spectacolul «Prietenul din Franța», la Naţionalul craiovean, în regia colegului nostru Petre Gheorghiu-Dolj, şi i-am avut ca parteneri pe Tania Filip şi Valeriu Dogaru. Şi pentru că partiturile sunt deosebit de ofertante pentru actorii cu har, acum 28 de ani, aceeaşi partitură, am încercat, cu succes spune cronica vremii de atunci, să o realizez cu colegii mei Jeni Maxim, Constantin Cicort şi Nicolae Vicol, la Teatrul «I.D. Sîrbu» din Petroşani. Acum sunt din nou de cealaltă parte a scenei, adică în sală, la Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, la invitaţia domnului director al teatrului, Nicolae Poghirc. Recunosc, intenţia mea nu a fost aceea de a mă rezuma la regie de teatru, despre care nu îndrăznesc să spun prea multe, ci, mai degrabă, şi cred că am reuşit, să împărtăşesc tinerilor mei colegi actori câte ceva din acumulările mele actoriceşti. N-a fost greu. Mi s-au oferit trei actori dotaţi, cu care am colaborat excelent. Cântarul în privinţa realizării ideii propuse nu stă la mine, ci la publicul spectator. El va fi cel care va alege între bine şi rău, între oportunitatea şi inoportunitatea unui text dramatic scris între cele două războaie mondiale“, a precizat Valer Dellakeza.
Decorul îi aparține lui Horaţiu Mihaiu, iar costumele sunt semnate de Maria Nicola.
„Comedie de situaţie, «Prietenul din Franța» va fi vizionat de oamenii de specialitate, după verificarea cu publicul din 17 decembrie și din 10 ianuarie 2016. Sperăm să vă placă! An nou cu bucurii pentru toţi cei ce iubesc Teatrul!“, a mai precizat actorul Valer Dellakeza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS