18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljWizz Air desființează ruta Craiova-Dortmund

Wizz Air desființează ruta Craiova-Dortmund

Craiovenii - și nu numai - nu se vor mai putea îmbarca pentru un zbor către Dortmund în următoarele luni. Compania aeriană Wizz Air a renunțat la această cursă, considerând-o nerentabilă, însă conducerea Aeroportului Craiova a afirmat că de la anul s-ar putea zbura din Bănie către alt oraș din Germania.
Craiovenii – și nu numai – nu se vor mai putea îmbarca pentru un zbor către Dortmund în următoarele luni. Compania aeriană Wizz Air a renunțat la această cursă, considerând-o nerentabilă, însă conducerea Aeroportului Craiova a afirmat că de la anul s-ar putea zbura din Bănie către alt oraș din Germania.

Cursa aeriană Craiova – Dortmund a fost anulată de compania Wizz Air, pe motiv că nu a fost suficient de căutată. Conducerea Aeroportului Craiova a anunțat că este posibil ca de anul viitor zborurile să se reia, către alt oraș din Germania.

Cei care au încercat să își rezerve, în ultima perioadă, bilete de avion pentru zborul Craiova-Dortmund și/sau retur au putut observa că acest lucru nu se mai poate face. Și, mai mult, cei care își rezervaseră deja bilete au fost înștiințați de companie că zborurile au fost anulate. Asta pentru că Wizz Air a decis să nu mai opereze acest zbor de pe aeroportul din Craiova pe motiv că nu este suficient de căutat.
Reprezentanții companiei aeriene au explicat pentru GdS că zborurile aveau o performanță redusă. „Wizz Air analizează permanent performanța rutelor sale, pentru a putea asigura cele mai reduse tarife. Zborurile pe ruta Craiova-Dortmund nu vor mai fi operate începând cu 26 octombrie din cauza faptului că acestea performau sub așteptările companiei. Rămânem însă dedicați Craiovei, în calitate de aeroport regional important pentru Wizz Air în România, și vom fi pregătiți să deschidem noi rute dacă piața le va solicita“, au explicat reprezentanții companiei Wizz Air, la solicitarea GdS. Aceasta este prima destinație scoasă de operatorul aerian din programul de zboruri, de când aceasta operează de pe Craiova.

Cursa de Dortmund, factor de încărcare sub 70%

Informația a fost confirmată și de conducerea aeroportului din Bănie, care a explicat că această cursă a mers cel mai slab dintre cele șase destinații către care se poate pleca din Craiova.
„În programul care a fost trimis inițial de către compania Wizz Air vizavi de orarul de iarnă, Dortmund era păstrat în orarul de iarnă și dispărea pe orarul de vară al anului viitor. Reprezentanții companiei aeriene au revenit în cursul acestei dimineți (ieri – n.r.) și au scos zborul de Dortmund și din programul de iarnă. Motivația este factorul de încărcare sub 70% al cursei de Dortmund. Este, de altfel, cursa care a mers cel mai slab din cele șase destinații, iar decizia aparține operatorului. Repet, am convigerea că decizia a fost luată din motive de natură economică“, a explicat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Spre Germania, cu aterizare pe Koln sau Frankfurt?

Acesta a mai declarat pentru GdS că există posibilitatea ca, din 2016, Bănia să fie legată din nou printr-o cursă aeriană de Germania. „Da, craiovenii vor mai putea zbura către Germania, dar nu pe Dortmund. În anul următor, probabil pe Koln sau Frankfurt“, a explicat acesta.
Wizz Air și-a suspendat activitatea de pe Aeroportul Craiova la începutul verii, pe 1 iunie, în contextul în care, în această perioadă, sunt efectuate lucrări de reabilitare a pistei aeroportului, pe un contract din fonduri europene de 50 de milioane de lei fără TVA. Zborurile de la Craiova către cele cinci curse rămase după eliminarea celei către Dortmund, adică Barcelona, Bologna, Londra, Milano și Roma, urmează să fie reluate pe 25 octombrie. Zborurile Craiova-Dortmund au început în vara anului trecut, mai precis la sfârșitul lunii iulie, atunci când Wizz Air și-a deschis o bază operațională la Craiova. Aceasta este a nouăsprezecea bază a Wizz Air în Europa și a cincea în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS