18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest după ce au bătut doi polițiști

În arest după ce au bătut doi polițiști

Cinci craioveni, trei bărbați și două femei, au fost arestați preventiv la sfârșitul săptămânii trecute, după ce au lovit cu pumnii și picioarele doi polițiști de la Secția 3, care le-au cerut să oprească muzica dată prea tare la o petrecere.
Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 1 spre 2 septembrie, în jurul orei 1.30, mai multe persoane au sunat la 112 și s-au plâns că o familie de romi de pe strada Drumul Muntenilor încinsese un chef cu muzica dată la maximum. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de la Secția 3 Craiova, iar polițiștii le-au cerut petrecăreților să oprească muzica. Mai multe persoane au început să-i înjure și să-i amenințe pe agenți, care, în final, au fost loviți cu pumnii și picioarele. Polițiștii au cerut sprijinul mai multor echipaje de poliție și jandarmi, care i-au ridicat pe scandalagii și dus la audieri. Procurorul a hotărât să rețină pentru 24 de ore șase persoane, iar joi, magistrații de la Judecătoria Craiova au dispus arestarea preventivă a cinci persoane pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Este vorba de Mircea Marian Costescu, Mircea Cosmin Costescu, Elena Gabriela Țiclete, Paul Toader și Ana Maria Drăghici. Anchetatorii au reținut că „în noaptea de 1 spre 2.09.2015, orele 1.40, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doi poliţişti din cadrul IPJ Dolj au fost loviţi cu pumnii şi picioarele de numiţii Costescu Mircea Marian, Costescu Mircea Cosmin, Ţiclete Elena Gabriela, Toader Paul şi Drăghici Ana Maria. La data de 3.09.2015 Judecătoria Craiova a admis propunerea Parchetului şi a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile“.
Hotărârea instanței a fost constestată de cei cinci inculpați, Tribunalul Dolj urmând să dea o hotărâre definitivă în ceea ce privește mandatele de arestare preventivă marți, 8 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS