10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFără candidaţi pentru posturile de inspectori şcolari

Fără candidaţi pentru posturile de inspectori şcolari

Nimeni nu a dorit să se înscrie pe posturile de inspector şcolar la disciplinele matematică, fizică-chimie şi informatică. De asemenea, concurenţa este o necunoscută şi pentru celelalte posturi scoase la concurs de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. În total, sunt disponibile 17 posturi, pentru care concurează doar 13 candidaţi. De asemenea, pentru posturile de învăţători şi învăţământul preşcolar dosarele mai pot fi depuse inclusiv vineri. A fost înregistrat câte un candidat la fiecare post din cele două amintite, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean speră să mai fie depuse dosare de candidat până la finalul zilei de lucru. Profesorii fug însă de concursurile pentru posturile de inspectori şcolar şi par să fie mai mult interesaţi de activitatea didactică decât de un post de conducere în învăţământ. Interesant este că lipseşte candidatul tocmai pe specializarea actualului inspector şcolar general Ion Işfan, care este profesor de matematică.
Interes mai mare
pentru titularizare

Dacă pentru posturile de conducere din învăţământul preuniversitar interesul este scăzut, dovadă fiind şi lipsa de candidaţi pentru scaunul de inspector şcolar general adjunct sau şef al Casei Corpului Didactic, lucrurile stau altfel în privinţa concursului de titularizare. Până în prezent, şi-au depus dosarele peste 200 de candidaţi, dintr-un total estimat de 1.000 de persoane. În prima etapă, respectiv pe 15 iulie, vor fi scoase la concurs 330 de posturi, din care doar 23 titularizabile, iar în etapa a doua aproximativ 120 de posturi, care vor apărea în urma detaşării directorilor şi inspectorilor şcolari pe posturi de conducere respective, aceştia fiind la bază tot dascăli. În luna august vor mai rămâne libere catedre. Din totalul de 4.000 de profesori din învăţământul preuniversitar din Gorj, aproximativ 600 vor fi suplinitori.

Mii de candidaţi şi la evaluarea naţională şi bac

Inspectorului şcolar general din Gorj, Ion Işfan, a precizat că aşteaptă finalizarea concursului pentru desemnarea noilor inspectori şcolari pentru a se putea trece la pregătirea examenelor naţionale.
„În primul rând avem evaluările la clasa a doua, a patra şi a şasea, în perioada 18 mai-3 iunie. Urmează examenul de bacalaureat. Este important de ştiut că perioada de înscrieri este 25-29 mai. Vom aveam aproximativ 5.000 de candidaţi, cu tot cu seriile anterioare. Bacalaureatul se va desfăşura în perioada iunie-iulie. Vor fi implicaţi o mie de profesori la supraveghere şi evaluare şi vom avea 12 centre de examen şi trei de evaluare. Evaluarea Naţională va fi în iunie şi vom avea 3.200 de candidaţi. Mai scădem corigenţii şi pe cei care nu se vor prezenta şi mizăm pe o participare de aproximativ 2.700 de candidaţi, ca şi în seriile anterioare. Avem locuri pentru toţi absolvenţii în clasa a noua pentru că este obligatorie şi am pregătit şi o mie de locuri la învăţământul profesional. Sperăm să se ocupe măcar 700 de locuri“, a declarat Ion Işfan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS