7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVocile din cartierul Romaneşti se aud la Centrul Multifuncţional

Vocile din cartierul Romaneşti se aud la Centrul Multifuncţional

Mulți oameni din cartierul Romanești se plâng de lucrările la canalizare, care le-au dat străzile peste cap
Mulți oameni din cartierul Romanești se plâng de lucrările la canalizare, care le-au dat străzile peste cap

Proiectul „Fii vocea cartierului tău!“, organizat de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova, ajunge în această lună în cartierul Romanești, la Centrul Multifuncțional, pe 28 mai. Cetățenii vor putea să-și spună păsurile în fața primarului Craiovei și a directorilor de regii și servicii subordonate. Cele mai mari dureri ale oamenilor din cartier sunt lucrările executate pe masterplanul de apă și canalizare.
Întâlnirile „Fii vocea cartierului tău!“, organizate de Gazeta de Sud în parteneriat cu Primăria Craiova, ajung în această lună în Romanești. Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Centrului Multifuncțional, care va găzdui întâlnirea dintre autoritățile locale și craioveni pe 28 mai, începând cu ora 17.00. Ca la toate întâlnirile de până acum, locuitorii din zonă vor putea să stea de vorbă cu primarul Lia Olguța Vasilescu, dar și cu directorii de regii și servicii subordonate, pentru a-și spune problemele legate de cartierul în care locuiesc.

„Mai mult s-a distrus decât s-a făcut“

De departe, cea mai mare supărare a celor din Romanești este canalizarea. Lucrările desfășurate pe masterplanul de apă și canalizare au dat peste cap străzile, iar oamenii sunt nemulțumiți de felul în care drumurile au fost readuse la starea inițială. „Ne nemulțumește canalizarea. Vreau să se rezolve problema asta. Canalizarea, câinii de pe străzi și chiar și străzile. Când plouă, pe aici te dai cu barca. În case încă nu ne-a ajuns apa, dar în curți da“, a spus Flori Bercea. „Drumurile acestea, uitați-vă cum sunt! Au fost muncitori care nu au știut să pună pietriș pe stradă. Nu sunt de meserie și au băgat niște nisip cu praf care au intrat în camerele oamenilor“, s-a plâns și Mișu Ion. De aceeași chestiune s-a plâns și Viorel Boagiu. „Sunt multe de făcut în cartierul nostru. Dar de când este canalizarea asta în proiect la noi… Strada figurează asfaltată de cinci ani. Vedeți în ce stare se află, după lucrările de la canalizare. Mai mult s-a distrus decât s-a făcut“, consideră bărbatul.

„Au pus niște neoane din acestea, cum să zic… Sunt moarte“

În mare, oamenii au spus că sunt mulțumiți de serviciile de utilitate publică, precum salubritatea, care ridică gunoiul la timp. Pe lângă starea străzilor în sine, o problemă o reprezintă și iluminatul public în unele zone din cartier, dar și anumite persoane care își deversează haznalele pe străzi. „Să știți că este strada cimitirului pe care zilnic trec mașini cu cei decedați și nu este amenajată. Ne mai deranjează că lumea dă afară, pe stradă, toată mizeria din haznale, miroase îngrozitor. Iar lumina asta e prea slabă, slabă de tot. Au pus niște neoane din acestea, cum să zic… Sunt moarte. Nu e lumină pe stradă“, s-a plâns domnul Pădeanu. Cei care nu vor putea ajunge la întâlnirea de pe 28 mai sunt rugați să își transmită problemele prin intermediul e-mail-ului, la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0251.413.100. Cei care vor participa și doresc să stea de vorbă cu autoritățile sunt rugați să se înscrie la cuvânt pe lista reprezentantului GdS aflat la fața locului la eveniment, pentru o desfășurare cât mai bună a întâlnirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS