20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârgurile Doljconstruct și Agrotex, inaugurate la Craiova

Târgurile Doljconstruct și Agrotex, inaugurate la Craiova

Două dintre cele mai mari târguri din regiunea Oltenia s-au deschis ieri, la Craiova. Pentru prima dată, târgurile se organizează la Centrul Multifuncțional din cartierul 1 Mai. În premieră, anul acesta este organizat și un salon de vinuri, cu degustare de produse.

Camera de Comerț și Industrie Dolj a inaugurat, ieri, Târgurile Doljconstruct și Agrotex, la Centrul Multifuncțional. Sunt prezenți 44 de expozanți din Oltenia și din alte zone din țară, care expun produse din domeniul construcțiilor, dar și din cel al agriculturii. „Ne dorim ca anul viitor să organizăm separat cele două târguri. Organizăm la Centrul Multifuncțional aceste târguri și este bine să știe toată Craiova că aici se face promovarea noilor produse și a noilor tehnologii ale produselor care apar pe piață“, a explicat Gabriel Vlăduț, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj.
La Târgul Doljconstruct, aflat la cea de-a XVIII-ea ediție, pot fi găsite la standuri materiale şi tehnologii pentru construcţii, proiectare şi design, vopsele, decoraţiuni interioare şi exterioare, corpuri de iluminat, instalaţii de încălzire şi climatizare, instalaţii sanitare şi mobilier pentru locuinţe, birouri sau grădini.

Ce spun expozanții

Firmele care au venit la târguri cu noile lor produse au explicat de ce participă la astfel de manifestări expoziționale. „Pentru noi este foarte important să testăm piața, să ne promovăm produsele, să ne vadă oamenii și să vină să cumpere de la noi. Participăm la toate târgurile de profil regionale, iar uneori și la cele naționale. Aducem produse noi de fiecare dată, iar dacă este prezentă concurența, observăm și ce face aceasta“, a precizat Adrian Bezerghianu, director general al Elpreco, producător local de materiale de construcții.
Și vizitatorii și-au făcut apariția după deschiderea târgurilor. „Am citit în ziarul Gazeta de Sud că se deschid astăzi aceste târguri și am venit să văd noutățile, că sâmbătă plec la țară și să știu la ce să mă aștept. Mă interesează produsele agricole și în special de apicultură, dar nu s-au aranjat încă. Mă interesează și tractoarele“, a spus un vizitator, Nicolae Rădulescu.

Vinurile din Oltenia, expuse la Craiova

Pentru prima dată, în cadrul Târgului Agrotex s-a organizat anul acesta un salon de vinuri. La expoziția unde se fac și degustări de vinuri participă producători din regiunea Oltenia, mai exact de la Drănic (Dolj), de la Drăgășani (Vâlcea) și din Vânju Mare (Mehedinți). „Suntem olteni și sângele apă nu se face. Suntem din Drăgășani și cu ce ai putea să vii de la Drăgășani dacă nu cu vin?! Am venit cu vreo șapte feluri de vin și sper să încântăm oltenii, craiovenii în special. Am mai fost la târguri în acest oraș. Craiova este un oraș primitor și cu oameni care știu să aprecieze lucrurile bune. Mă aștept ca după acest târg, poate și după doi ani, să mă sune lumea și să îmi spună: «Domne, v-am văzut la un târg la Craiova și mi-a plăcut vinul dumneavoastră», cam asta aștept eu de la acest târg. Chiar dacă economic poate că pierdem, este important să ne cunoască lumea și să vadă produsele noastre“, a spus Gheorghe Iordache, reprezentantul unei case de vinuri din Drăgășani.

Ce produse găsiți la cele două târguri

La Centrul Multifuncțio­nal puteți vedea noutăți în domeniul materialelor de construcții cum ar fi: pavaje pentru curți (expozant Elpreco), obloane exterioare din lemn stratificat pentru case și apartamente (Recon), pereți pliabili din geam pentru închiderea teraselor (care se pot deschide pe timpul verii și se închid etanș pe timpul iernii – de la GIP), alte materiale de construcții și ulei de floarea-soarelui presat la rece (Ciromat), panouri solare etc.
Târgul regional Agrotex, aflat la cea de-a 24-a ediţie, reunește standuri ale producătorilor din regiune de tractoare și utilaje agricole mari care sunt expuse în pavilionul exterior al Centrului Multifuncțional. Sunt prezenți și cei care produc utilaje mai mici, pentru grădinărit, motocositoare și altele. Vizitatorii pot cumpăra chiar și flori în ghivece de la târgul respectiv.
Publicul interesat este așteptat la standuri astăzi și sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00, iar duminică, între orele 10.00-16.00. Accesul vizitatorilor la eveniment este gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS