7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCanalizarea, o prioritate în comuna Malu Mare

Canalizarea, o prioritate în comuna Malu Mare

Canalizarea din Malu Mare a rămas la 39% din proiect (FOTO: GdS)
Canalizarea din Malu Mare a rămas la 39% din proiect (FOTO: GdS)

Lucrările din Malu Mare au rămas la 39%, iar la Preajba contractul de 2,3 milioane de euro va demara în curând.

Comuna Malu Mare a atribuit recent licitația pentru introducerea canalizării în satul Preajba, lucrarea fiind adjudecată la 2,3 milioane de euro de către Asociația SC Ned Construct SRL Craiova. Lucrările ar trebui să fie finalizate în maximum cinci luni. Aceasta cu atât mai mult cu cât este vorba despre o finanțare UE prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, iar proiectul trebuie implementat până la 31 decembrie 2015. Pentru a primi finanțarea, Consiliul Local (CL) Malu Mare a trebuit să-și asume prin hotărâre de consiliu local că, dacă nu se încadrează în termen după data menționată, va trebui să finalizeze lucrarea din surse proprii. Consilierii locali nu s-au înțeles și au amânat până recent adoptarea hotărârii de CL.
„Nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor, din cauză că eram datori cu aceste hârtii către minister. Circa 2.000 de locuitori din Preaja vor beneficia de noua canalizare, care trebuie să fie gata până la sfârșitul anului“, ne-a declarat Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare.
În restul comunei, proiectul canalizării mai așteaptă. Cei 7,8 km de canalizare au fost estimați la 5,6 milioane de lei (1,27 milioane de euro) fără TVA, iar contractul de execuție a fost încheiat în 2009, pentru 4,7 milioane de lei. Până în prezent, s-a realizat 39% din lucrare, fiind decontate lucrări în valoare de două milioane de lei. Din cauza problemelor financiare, executantul nu a mai continuat lucrările, pentru care ar mai fi nevoie de 3,6 milioane de lei. „Firma executantă nu a mai colaborat cu noi, deși am trimis mai multe ordine de începere a lucrărilor. Firma trebuie să facă în avans lucrările, apoi ne trimite graficele de execuție și devizele de lucrări, în baza cărora ministerul ne alocă fondurile necesare. Dacă până la sfârșitul acestei săptămâni nu începe lucrările, vom rezilia contractul și vom angaja altă firmă“, a mai precizat primarul Dicu.
Alt proiect important al primăriei se referă la realizarea unui nou cămin cultural la Preajba, în valoare de 1,55 milioane de lei (350.000 de euro), proiect care se află în analiză la Compania Națională de Investiții (CNI), prin care se derulează investiția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS