7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisarul-şef Caragea, martor în procesul primarului Bucurescu

Comisarul-şef Caragea, martor în procesul primarului Bucurescu

Comisarul-şef Viorel Caragea, fostul şef al IPJ Gorj
Comisarul-şef Viorel Caragea, fostul şef al IPJ Gorj

Fostul comisar-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Viorel Caragea, s-a aflat marți la Târgu Jiu, unde a fost audiat în calitate de martor în procesul în care este judecat primarul comunei gorjene Slivileşti, Sorin Bucurescu, acuzat de abuz în serviciu. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Viorel Caragea a fost cel care a condus Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj în perioada în care a fost instrumentat dosarul respectiv, care vizează modul în care a fost ridicată o gospodărie a familiei Râmescu, fără a exista autorizaţie, şi expropriată în schimbul unei sume de bani de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. În perioada în care era derulată ancheta, angajaţii omului de afaceri Mihai Râmescu au ieşit în stradă pentru a-şi susţine patronul, iar afaceristul a cerut demisia lui Viorel Caragea, acuzând anumite abuzuri.

Îi cunoştea pe cei doi de mai mulţi ani

Viorel Caragea este în prezent şeful Centrului chinologic de la Sibiu, iar marți a fost audiat în calitate de martor la Judecătoria Târgu Jiu. La ieşirea de la audieri, Caragea a declarat că îi cunoştea pe Râmescu şi Bucurescu de mai mulţi ani: „Am avut calitatea de inspector-șef al IPJ Gorj, începând cu anul 2009, înaintea acestui moment cunoscându-i pe inculpații Bucurescu Sorin și Rămescu Mihail, având discuții diverse cu aceștia privind atribuții de serviciu, și nu numai. În luna ianuarie 2014, după ce am participat la o ședință cu primarii, după prânz, am fost la masă cu inculpatul Bucurescu, locul unde am mâncat fiind în apropierea prefecturii. În acea locație se aflau și alți primari sau persoane cunoscute. Am discutat chestiuni obișnuite, fără să amintească de vreun dosar sau cercetări“, a spus comisarul-şef Viorel Caragea.

Soţii Râmescu şi Sorin Bucurescu, prezenţi la proces

La termenul de marți al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu au fost prezenţi soţii Maria şi Mihai Râmescu, dar şi primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. Acesta a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Omul de afaceri Mihai Râmescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi participaţie improprie la fals intelectual, iar Maria Râmescu a fost trimisă în judecată pentru aceleaşi acuzaţii ca şi soţul său. Totodată, Alexandra Loghin, angajată a Primăriei Slivileşti, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. „Ca stare de fapt, s-a reţinut că inculpatul Bucurescu Sorin, în calitate de primar, şi inculpata Loghin Alexandra, referent la Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei Slivileşti, şi-au încălcat, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu, prejudiciind o persoană juridică, unitate cu capital majoritar de stat, cu suma de 680.753 de lei, obţinând pentru altul un avantaj patrimonial. S-a mai stabilit că inculpaţii Râmescu Mihai şi Râmescu Maria i-au instigat pe funcţionarii primăriei să-şi încalce, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale cu privire la un imobil edificat în mod ilegal, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit a unui avantaj patrimonial“, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS