10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcesionarea Pieței 1 Mai a eșuat la prima strigare

Concesionarea Pieței 1 Mai a eșuat la prima strigare

Prima licitație pentru concesionarea Pieței 1 Mai a eșuat. Licitația a fost anulată  pentru că la procedură nu s-a înscris numărul minim necesar de trei ofertanți. (Foto: Arhiva GdS)
Prima licitație pentru concesionarea Pieței 1 Mai a eșuat. Licitația a fost anulată
pentru că la procedură nu s-a înscris numărul minim necesar de trei ofertanți. (Foto: Arhiva GdS)

Licitația prin care Primăria Craiova a scos la concesionare terenul Pieței 1 Mai a fost anulată. La procedură nu s-a înscris numărul minim necesar de trei ofertanți, astfel că licitația va fi reluată. O situație asemănătoare a fost întâlnită și la concesionarea terenului unde urmează să fie construit cartierul de locuințe, unde de-abia după a doua licitație s-a putut desemna un câștigător.

Licitația privind concesionarea terenului Pieței 1 Mai, cu o suprafață de 1.241 mp, aflată vizavi de Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, nu și-a găsit un câștigător. Ba mai mult, procedura a fost anulată din cauză că nu s-a întrunit numărul minim de ofertanți, conform legii. „Procedura este anulată. Nu au fost trei oferte la licitație, numărul minim necesar pentru ca aceasta să fie valabilă. Nu știu câți s-au înscris sau care sunt aceștia, însă o să o scoatem și a doua oară la licitație. Dacă tot nu se înscriu minimum trei, vom trece la negocierea cu ofertanții înscriși, indiferent că vorbim despre unul sau doi“, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Conform legii concesiunii, dacă nici la a doua licitație nu sunt depuse minimum trei oferte admisibile, legea prevede anularea procedurii de licitație și invitarea celor care au depus oferte admisibile la negociere. Pentru a afla care sunt ofertanții înscriși la această licitație, GdS a înaintat o solicitare oficială Primăriei Craiova, iar în perioada următoare se așteaptă răspunsul.

Se întâmplă ca la cartierul de locuințe?

Într-o împrejurare asemănătoare s-a desfășurat și licitația pentru concesionarea terenului de 6,7 hectare de pe strada Caracal, unde urmează să fie construit cartierul de locuințe. În acel caz, de-abia după a doua licitație și negocierea amintită mai sus a fost stabilit câștigătorul, de altfel singurul participant la fiecare dintre procedurile de achiziție lansate de primărie: firma Shandong Ningjian Construction Group.
Licitația pentru concesionarea pe o perioadă de 15 ani a Pieței 1 Mai a fost lansată la începutul lunii februarie, având ca preț de pornire o redevență stabilită prin evaluare de 3,07 lei/mp/lună. Pe lângă redevența plătită la primărie pentru acest teren, concesionarul va trebui să investească într-o piață nouă și să nu aibă tarife de închiriere mai mari decât cele ale Piețe și Târguri Craiova pentru producătorii agricoli, adică de nouă lei/mp/zi.
Terenul Pieței 1 Mai a fost eliberat de comercianți în luna aprilie a anului trecut, după ce piața trecuse din administrarea SC Piețe și Târguri Craiova, care a susținut că nu mai putea să o întrețină, în cea a municipalității. Aceasta este prima piață pentru care se încearcă varianta concesionării pentru a o revitaliza, pe de-o parte, dar și pentru a crea condiții concurențiale pentru Piețe și Târguri Craiova, pe de altă parte. Următoarea pe listă pentru scoaterea la concesionare este Piața Orizont din Craiovița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS