7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPușcărie pe viață pentru uciderea a doi bătrâni

Pușcărie pe viață pentru uciderea a doi bătrâni

Ciobanul Paul Giurcă a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață în februarie anul acesta - FOTO GdS
Ciobanul Paul Giurcă a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață în februarie anul acesta – FOTO GdS

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Cerăt, acuzat că a tâlhărit și ucis doi bătrâni din localitate, a fost condamnat la închisoare pe viață de magistrații Tribunalului Dolj. Acesta este al doilea inculpat condamnat anul acesta la pușcărie pe viață pentru omor deosebit de grav.

Două persoane din comuna doljeană Cerăt, un bătrân de 82 de ani, Ştefan Ciucă, și femeia cu care locuia sub același acoperiș, Ioana Chichea, de 81 de ani, au fost găsiţi morţi în casa bărbatului, pe 16 octombrie 2011.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit atunci că Ştefan Ciucă şi Ioana Chichea, pensionari, trăiau în concubinaj de aproape cinci ani şi locuiau în casa bărbatului. În ultimii ani, cei doi reușiseră să pună ceva bani deoparte. Bărbatul strânsese la CAR aproape 6.000 de lei, iar agoniseala femeii, aproape 8.000 de lei, era ţinută în casă, fapt ce le-a adus moartea celor doi bătrâni.

Duminică, pe 16 octombrie, o vecină a lor le-a găsit trupurile neînsufleţite în casă şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au găsit-o pe Ioana Chichea într-o cameră, într-o baltă de sânge. Trupul bărbatului a fost găsit în pivniţa casei, unde fusese târât după ce fusese omorât. Lucrurile din casă erau răvăşite, iar banii strânși de femeie dispăruseră, motivul dublei crime fiind, cel mai probabil, jaful.
În urma unei anchete care s-a întins pe mai bine de doi ani, oamenii legii au reușit să stabilească identitatea principalului suspect. Acesta este Ciprian Stan, de 22 de ani, din comuna Cerăt, care a fost dat în urmărire internațională în mai anul acesta, pentru că poliţiştii doljeni aveau informaţii că a părăsit teritoriul României. Tânărul a fost extrădat pe 2 iulie din Franţa, după care a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj.
După reconstituirea crimei și după ce suspectul și-a recunoscut faptele, oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2011, Ciprian Stan a intrat în locuinţa lui Ştefan Ciucă, cu intenţia de a sustrage diverse bunuri şi bani, însă a fost surprins de cei doi bătrâni. Pentru a scăpa, tânărul le-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag și cu un cuțit, după care a pus mâna pe banii celor doi pensionari și a fugit.
Ciprian Stan a fost trimis în judecată pe 22 septembrie, iar miercuri, 10 decembrie, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru faptele comise – omor deosebit de grav, violare de domiciliu şi tâlhărie. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel de inculpat.

Condamnat definitiv la pușcărie pe viață

Ciprian Stan este al doilea doljean condamnat anul acesta la închisoare pe viață.
Pe 4 februarie, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la aceeași pedeapsă pe Paul Giurcă, de 22 de ani, din comuna doljeană Goicea. Acesta a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav și viol.
În urma cercetărilor făcute de anchetatori în acest caz s-a stabilit că, pe 24 iunie 2013, în jurul orei 13.00, minora de 11 ani, fiica unei femei care trăia în concubinaj cu un cioban de la o stână din Măceşu de Jos, a rămas singură cu Paul Giurcă, cioban la aceeaşi stână. După ce au mâncat, tânărul i-a propus fetei să întreţină relaţii sexuale, însă a fost refuzat. „Refuzul victimei a determinat reacţia violentă a inculpatului, care a început să o lovească cu ciomagul, a tras-o de păr şi i-a aplicat lovituri cu un cuţit, în interiorul barăcii pe care o folosea ca dormitor. În continuare, inculpatul a dezbrăcat-o pe victimă, a legat-o de piciorul drept cu o frânghie şi a târât-o afară, pe o distanţă de aproximativ zece metri, până lângă ţarcul oilor, unde a întreţinut raport sexual cu ea. Potrivit declaraţiilor inculpatului, în acest loc, i-a mai aplicat victimei lovituri cu cuţitul, deoarece a observat că aceasta mai mişca“, au reţinut procurorii doljeni în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpatului. După ce a ucis-o pe fată, ciobanul a lăsat victima în ţarcul oilor, apoi s-a culcat. Cadavrul copilei a fost descoperit seara, de două persoane care aveau oi la acea stână. Ulterior, Paul Giurcă a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav și viol, iar pe 29 noiembrie 2013, Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare pe viață. În februarie anul acesta, Curtea de Apel Craiova a respins apelul inculpatului, iar sentința dată de judecătorii de la Tribuanlul Dolj a rămas definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS