15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn elev de 17 ani are nevoie de ajutor să trăiască

Un elev de 17 ani are nevoie de ajutor să trăiască

balanoiu alin

Un elev de 17 ani, din Târgu Jiu, diagnosticat cu o boală de inimă, are nevoie de ajutor pentru a putea beneficia de tratament de specialitate. Alin Bălănoiu (foto) este elev în clasa a XII-a la Colegiul Auto „Traian Vuia“ din Târgu Jiu. În urmă cu zece ani, a fost diagnosticat cu suflu sistolic, iar pe parcursul anilor care au trecut boala s-a agravat. Băiatul și fratele său au fost crescuți doar de tatăl lor și trăiesc cu toții din ajutor social. Din păcate, nu au banii necesari pentru a merge la Târgu Mureș, acolo unde medicii ar urma să îi pună adolescentului un diagnostic corect, urmat de tratament corespunzător. Băiatul a fost diagnosticat de medicii din Târgu Jiu, care i-au recomandat să meargă la consultaţie la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de adulți și copii din Târgu Mureș.

Nu au bani nici de transport

Alin și tatăl său nu au însă bani să-și plătească drumul până la clinica din Târgu Mureş. De multe ori, băiatul se simte atât de rău încât este nevoit să plece de la ore, în camera de cămin, să se odihnească. „Când eram mic, mi se învineţeau buzele şi ochii. Nu pot să fac efort pentru că obosesc foarte repede. Boala este din naştere. Medicii din Târgu Jiu mi-au dat o scrisoare medicală ca să merg la o clinică de specialitate din Târgu Mureş. Nu ştiu exact de ce anume sufăr. Nu am putut ajunge acolo din lipsa banilor. Câteodată îmi mai este rău şi mă învoiesc de la ore. Mă înţeapă inima şi mă duc în camera de la internat, unde stau liniştit până îmi trece. Nu iau medicamente, pentru că nu mi s-a prescris nimic“, a spus Alin Bălănoiu.
El și fratele lui, care învață la același liceu, beneficiază în mod gratuit de cazare și mâncare din partea Liceului Auto „Traian Vuia“. Conducerea unității de învățământ încearcă să îl ajute pe Alin să strângă o parte din banii necesari deplasării la Târgu Mureș. „Dacă nu aveam un spijin din partea conducerii liceului, cei doi copii nu ar fi putut să urmeze cursurile şcolare. Boala lui Alin a fost descoperită cu zece ani în urmă. Atunci, medicii au spus că este vorba de suflu sistolic. Cu timpul, boala s-a agavat, iar medicii care l-au consultat au avut opinii diferite şi mi-au recomandat să merg la Târgu Mureş de urgenţă. Avem nevoie de ajutor financiar, orice zi de întârziere e periculoasă pentru Alin al meu“, a declarat Onorel Bălănoiu, tatăl elevului. Persoanele care vor să-l ajute pe Alin sunt rugate să ia legătura cu tatăl lui la telefon 0755.699.507.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS