10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Bibliotecă pentru persoanele cu dizabilităţi inaugurată la Centrul "Christian" din Târgu Jiu

Gorj: Bibliotecă pentru persoanele cu dizabilităţi inaugurată la Centrul „Christian” din Târgu Jiu

Biblioteca a fost inaugurată pe 3 decembrie, când se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi
Biblioteca a fost inaugurată pe 3 decembrie, când se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Centrul pentru persoane adulte cu handicap ”Christian” din Târgu Jiu a inaugurat astăzi o biliotecă cu peste 1.750 de volume, constituită exclusiv din donaţii. La sediul centrului au fost prezente peste o sută de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Bibliotecii Judeţene Gorj, precum şi membri ai Centrului ”Christian” din Târgu Jiu. De asemenea, la eveniment au participat şi trei eleve ale Liceului de Muzică din Târgu Jiu, care au susţinut un scurt recital.

Reprezentanţii centrului ”Christian” au declarat că în urmă cu două luni şi-au propus să strângă peste 2.000 de cărţi, după ce au primit o donaţie constând în două corpuri mari de biliotecă. Rafturile fiind goale, reprezentanţii centrului au iniţiat o campanie care s-a bucurat de succes. Potrivit lui Daniel Andrei, directorul Centrului pentru persoane adulte cu handicap ”Christian” din Târgu Jiu, dorinţa sa a fost ca biblioteca să fie inaugurată chiar pe 3 decembrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Donaţii din ţară

Daniel Andrei a declarat că cei mai mulţi donatori au fost din Târgu Jiu şi din judeţul Gorj, dar au existat donaţii şi din alte judeţe ale ţării. Astfel, au mai fost primite cărţi pentru bibliotecă din judeţul Dolj, din Târgovişte şi din Bucureşti. ”Am petrecut mult timp în spital şi nu aveam lângă mine decât cărţile şi pe mama. Cărţile m-au ajutat să descopăr un sens în ciuda condiţiei pe care o aveam şi o am. Să îţi găseşti sensul nu înseamnă să faci ceva izbitor care să iasă în evidenţă, ci să îţi găseşti liniştea, alături de oamenii cu care lucrezi şi cu familia ta. Avem peste 1.750 de cărţi strânse – beletristică, literatură de specialitate, din domeniul medical, religie. Au venit donaţii din Gorj, Dolj, Bucureşti şi Târgovişte. Este un centrul despre care a început să se vorbească şi care îşi are rolul său bine definit în comunitate. Are un rol esenţial de a aduce împreună persoanele cu dizabilităţi şi de a le integra în comunitate. Aşteptăm în continuare să primim noi membri, mai ales de acum că avem şi o bibliotecă. Primim în continuare şi cărţi”, a declarat directorului Centrului ”Christian” din Târgu Jiu, frecventat de peste 200 de persoane cu dizabilităţi.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS