14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânca găsită moartă în Italia era din Mehedinţi

Românca găsită moartă în Italia era din Mehedinţi

\n

Românca de 26 de ani al cărei cadavru a fost găsit ieri în apropiere de oraşul italian Florenţa este din judeţul Mehedinţi. Andreea Cristina Zamfir, mamă a doi copii, s-a născut în Hunedoara, însă locuia de mai bine de zece ani în localitatea Dudaşul Schelei. Familia trăieşte în condiţii foarte grele, astfel că în luna ianuarie tânăra a plecat împreună cu soţul său la muncă în Italia, pentru a strânge bani să îşi poată boteza cei doi copii, unul de patru ani şi altul de doi ani, trimiţând acasă până acum 150 de euro.

Femeia a fost găsită de un biciclist sub un pod, într-o zonă mărginaşă, despre care se ştie că este frecventată de către prostituate şi consumatori de droguri. După primele investigaţii ale criminaliştilor s-a stabilit că românca a fost victima unei agresiuni, cel mai probabil ea fiind abuzată sexual.
Potrivit anchetatorilor, victima ar fi fost legată cu bandă adezivă de o barieră „ca şi cum ar fi fost crucificată” şi apoi violată. Surse din cadrul anchetei au declarat că dovezile arată că femeia a fost legată şi supusă abuzurilor sexuale, apoi abandonată în stare gravă, care a dus la decesul acesteia. Afirmaţiile sunt susţinute de numeroasele vânătăi de pe braţe şi de pe spate, care demonstrează că femeia a încercat să se elibereze.

Soţul româncei şi-a anunţat familia imediat cum a fost şi el anunţat de poliţiştii din Italia. „Aseară ne-a sunat şi pe noi băiatul şi ne-a spus că au venit poliţiştii la el la uşă, l-au anunţat că au găsit o fată moartă, violată, bătută, sub un pod şi că ar fi soţia lui, Cristina. Nici nouă nu ne vine să credem”, a spus Angela Vâlcu, soacra tinerei. Rudele sunt îngrozite de ceea ce s-a întâmplat şi le este teamă acum că nu vor avea cu ce să o aducă acasă pentru înmormântare.

Acelaşi mod de operare cu un an în urmă

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca românca Andreea Cristina Zamfir să fi fost victima unui criminal în serie. În urmă cu un an, în aceeaşi zonă, o prostituată italiancă de 46 de ani a fost găsită legată de o barieră într-un mod similar, după ce fusese agresată şi jefuită. Cineva i-a auzit ţipetele şi femeia a fost salvată. Pe baza mărturiei sale, autorităţile caută acum un italian de 50-60 de ani, suspectat că ar fi autorul celor două agresiuni. „Investigaţiile noastre vor stabili dacă este vreo legătură între decesul româncei şi cazul din urmă cu un an”, a declarat unul dintre anchetatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS