17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăruţă spulberată de tir

Căruţă spulberată de tir

O femeie, de 77 de ani, din comuna doljeană Coşoveni, a fost rănită grav, ieri, în jurul orei 11.30, după ce căruţa cu care circula pe DN 6 a fost lovită în plin de un tir care circula regulamentar în aceeaşi direcţie de mers.
Poliţiştii IPJ Dolj au precizat pentru GdS că Stere Baştiu, de 48 de ani, din Constanţa, în timp ce conducea un tir pe DN 6 dinspre Caracal către Craiova, în apropiere de comuna Coşoveni a lovit o căruţă încărcată cu ştiuleţi de porumb care circula în aceeaşi direcţie de mers.
În urma impactului, o femeie care se afla în căruţă, Dina Nedelea, de 77 de ani, din Coşoveni, a fost rănită grav şi transportată cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internată. Sandu Florin, de 36 de ani, din aceeaşi localitate, care conducea căruţa, a suferit leziuni uşoare, ce nu îi pun viaţa în pericol.
În urma cercetărilor, poliţiştii de la Rutieră nu au putut stabili deocamdată cine este responsabil pentru producerea accidentului, oamenii legii luând în calcul două posibilităţi: şoferul tirului nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de căruţa care circula în faţa sa ori căruţaşul nu s-a asigurat la efectuarea unei manevre de depăşire. Constănţeanul Stere Baştiu a susţinut că vehiculul cu tracţiune animală a virat stânga pentru a depăşi un autovehicul care era staţionat pe partea dreaptă a drumului şi el nu a mai putut evita impactul, deşi a frânat. „Nu am putut să ocolesc căruţa prin stânga pentru că veneau două maşini din sens opus. Am frânat, se văd şi urmele pe asfalt, dar nu am reuşit să opresc la timp şi am lovit căruţa“, a explicat şoferul tirului.
Cert este că circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale şi în municipii este interzisă de articolul 71 din Codul Rutier, iar acelaşi articol de lege obligă primăriile să amenajeze drumuri laterale pentru circulaţia căruţelor. Atât căruţaşii, cât şi primăriile pot fi sancţionaţi pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, însă până acum numai căruţaşii au fost amendaţi. Potrivit poliţiştilor doljeni, în primele şapte luni ale acestui an au fost amendaţi 75 de căruţaşi depistaţi circulând pe drumurile naţionale. În schimb, deşi în ultimii ani în judeţul Dolj nu a fost amenajat nici măcar un metru de drum pentru căruţe, nici o primărie nu a fost sancţionată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS