7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApel respins pentru crima din Galiciuica

Apel respins pentru crima din Galiciuica

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, apelul formulat de cei patru tineri din localitatea doljeană Galiciuica, printre care şi un minor de 16 ani, care au omorât în bătaie un tânăr consătean în noiembrie, anul trecut.
Potrivit procurorilor doljeni, pe 15 noiembrie, anul trecut, Constantin Cojocaru, de 23 de ani, şi Gheorghe Dumitru au încercat să-l bată pe Marius Totora, de 25 de ani. Acesta din urmă a reuşit să scape de cei doi după ce s-a refugiat în curtea unui consătean. A doua zi, dimineaţa, Constantin Cojocaru l-a sunat pe Totora şi i-a spus că vine la el acasă ca să lămurească neînţelegerile dintre ei. Înainte de venirea lui Cojocaru, Totora a hotărât să cheme „întăriri“, aşa că şi-a rugat amicul, pe Ionuţ Bîcea, de 20 de ani, să-i sune pe Andrei Buşu, de 16 ani, şi pe Victor Zamfir, de 18 ani. În jurul prânzului, Cojocaru a ajuns la Totora, care a ieşit din curte pentru a discuta cu acesta. A fost urmat de cei trei amici ai săi, iar toţi patru au început să-l lovească pe Cojocaru cu pumnii, iar după ce a căzut la pământ, l-au lovit şi cu picioarele. După cum au stabilit ulterior medicii legişti, Constantin Cojocaru a murit în urma multiplelor leziuni suferite la nivelul capului.
În faţa anchetatorilor, Totora, Bîcea şi Zamfir au recunoscut că l-au lovit pe Cojocaru, însă au susţinut că l-au lovit doar o dată. Iniţial, Andrei Buşu a negat că ar fi lovit victima, însă, în final, a recunoscut că l-a lovit pe Cojocaru de două ori în zona umărului stâng. Cele susţinute de inculpaţi au fost contrazise de martorii care au văzut bătaia, dar şi de leziunile suferite de Cojocaru.
Cei patru bătăuşi au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar pe 20 februarie, după ce şi-au recunoscut faptele, au fost condamnaţi. Tribunalul Dolj i-a condamnat pe Totora şi Bîcea la câte 19 ani de puşcărie, iar pe minorul Buşu la zece ani şi patru luni de închisoare. Zamfir a primit tot 19 ani de puşcărie, însă instanţa i-a adăugat şi o pedeapsă mai veche de un an. În plus, judecătorii au dispus ca cei patru inculpaţi să achite rudelor victimei 65.000 de lei drept daune morale şi despăgubiri. În cazul fetiţei lui Cojocaru, pe care au lăsat-o fără tată, instanţa a hotărât ca inculpaţii să-i achite câte 150 de lei lunar.
Inculpaţii au făcut apel, însă marţi, pe 18 iunie, Curtea de Apel Craiova le-a respins acţiunea. O hotărâre definitivă în acest caz poate fi dată de Curtea Supremă, care va judeca recursul celor patru tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS