7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Penultima săptămână a lunii mai este marcată de câteva evenimente muzicale deosebite, adresate unor categorii diferite de public, astfel că fiecare îşi poate găsi locul la manifestările din perioada 20-27 mai.
Miercuri, spre exemplu, are loc un concert al trupei Iris, care închide sezonul evenimentelor din Play. Cafeneaua ia o pauză de concerte până la toamnă, mutându-şi activitatea pe terasă. Evenimentul de miercuri începe la 21.30, iar costul unui bilet este de 30 de lei.
Ne îndreptăm apoi atenţia către seara de joi, când Teatrul Liric „Elena Teodorini“ ne invită la „Contesa Maritza“, de Emmerich Kálmán. Spectacolul începe la ora 19.00.
Vineri este cea mai generoasă dintre zile în ceea ce priveşte opţiunile de petrecere a timpului liber. De la 19.00, la Filarmonica Oltenia are loc un concert simfonic extraordinar, care se bucură de prezenţa violonistului şi compozitorului Alexander Bălănescu. Dirijorul serii va fi Constantin Grigore. Programul cuprinde o primă audiţie în Craiova, Arvo Pärt: „Fratres“ pentru vioară şi orchestră, dar şi o primă audiţie în România, compoziţie semnată chiar de Bălănescu: „Lorenzaccio“ pentru vioară şi orchestră. La aceste două lucrări se adaugă Arcangelo Corelli: Sarabandă, gigă, badinerie.
În aceeaşi seară, pe 24 mai, la Centura de Nord Craiova, are loc prima ediţie SunFest, festival al muzicii electronice care aduce în oraşul nostru nume cunoscute ale genului: Rene şi Tato – Circoloco DC10 Ibiza şi Negru – Youth Invasion DC10 Ibiza, alături de Mindcage, Andrei YC şi Kata. SunFest aduce conceptul petrecerilor la cort la alt nivel  Locația va beneficia de condiții optime de desfășurare, spațiu de agrement, spațiu de mâncare și servicii de transport şi de implicarea jandarmeriei și a altor unități specializate în servicii de pază, protecție și siguranță publică, plus implicarea autorităților locale. Preţul unui bilet este de 25 de lei.
În paralel, Irish Way Pub va găzdui un concert aparte, susţinut de Terry Lee Burns. Biletele costă zece lei şi se pot procura în limita a 70 de locuri. Burns este muzician profesionist de o viaţă întreagă. Ultimele trei decenii şi le-a petrecut în Nashville (Tennessee), Hollywood (California), Portland (Oregon). În prezent, trăieşte în Nürnberg, Germania. A susţinut concerte împreună cu artişti precum John Lee Hooker şi David Frizell. Cu aceştia, a interpretat diverse genuri muzicale, de la blues şi rock până la bluegrass. În prezent, în Europa desfăşoară circa 100 de concerte anual, în diverse ţări, de la Danemarca, Germania şi Norvegia până în România.
Ajungem la weekend, la Festivalul de Modă Miss Royal Models, desfăşurat, în acest an, în Sala Polivalentă. Invitaţii speciali din acest an sunt Vozianov (Ucraina) şi Ivaylo Petrov (Bulgaria). Cu acest eveniment închidem lista din această săptămână, urându-vă distracţie plăcută!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS