7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReabilitare cu supărare în Brazdă

Reabilitare cu supărare în Brazdă

Craiovenii care locuiesc pe strada Brazda lui Novac sunt contrariaţi de modul în care decurg lucrările de reabilitare a arterei de circulaţie. Lucrările fără noimă nasc controverse în rândul locuitorilor din zonă. Oamenii sunt nemulţuminţi de faptul că spaţiile verzi sunt înghiţite de parcări, că nu sunt suplimentate locurile de parcare din apropierea blocurilor, că se fac defrişări fără să se planteze alţi arbuşti în loc. Locuitorii mai sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu pot planta copaci şi gard viu şi nu le pot separa cu gărduleţ metalic. „Noi credem că nu au făcut bine. Au tăiat copacii, apoi au plantat puieţi; ăştia sunt pierduţi din start, pentru că vin temperaturi de aproape 40 de grade Celsius. Copacii erau ca o perdea pentru praf, făceau umbră. Dacă aici, în faţă la M7-M8, au făcut parcări, măcar în spatele blocurilor să amenajeze un spaţiu verde. Există un loc, dar nu a fost amenajat niciodată. Parcă aşa ni se  promitea spaţii verzi, nu defrişări“, este de părere Radu, locatar în blocul M8 de pe strada Brazda lui Novac. Cei mai nemulţumiţi de modificările făcute odată cu modernizarea străzii Brazda lui Novac sunt locatarii din blocurile M7, M8, M9, M10, D12, D13 şi D14.

Să fie parcări pentru toţi

Deţinătorii de autoturisme sunt şi ei nemulţumiţi. Consideră că în zonă trebuie suplimentate locurile de parcare, atât cele din faţa blocurilor, situate pe strada Brazda lui Novac, cât şi cele din spaţiile dintre blocuri.
„Am văzut că se lucrează la parcările de la C-uri şi la celelalte parcări între piaţa de la Baba Novac şi strada Doljului. Eu cred că şi în celălalt capăt, înspre bulevardul Dacia, toate blocurile cuprinse între strada Lămâiţei şi strada Sergent Constantin Popescu au nevoie de parcări. Capacitatea acestor parcări este foarte mică pentru maşinile locatarilor de aici. Tocmai de aceea era necesar să dubleze numărul locurilor de parcare. Noi parcăm pe porţiunea dintre strada Lămâiţei şi bulevardul Dacia, chiar dacă este interzis acest lucru. Primăria nu a amenajat nici măcar un loc de parcare în plus“, a spus Gelu Precup, locatar.

Ori trotuar, ori parcare

Locuitorii nu sunt lămuriţi nici după ce au primit răspuns de la administraţia locală, care una zice, alta face.
„La început, trotuarul din faţa blocurilor M8 si M9 a fost amenajat tot ca şi trotuar, iar, ulterior, după ce s-a turnat  asfaltul pe carosabil, au scos bordurile puse între trotuar şi carosabil şi bordurile de delimitare a spaţiului verde, au spart betonul abia turnat şi au amenajat parcare, deci se presupune că s-au făcut modificări la autorizaţia de reabilitare a străzii Brazda lui Novac. Ne-am interesat la primărie şi au zis aşa: lucrările aferente străzii Brazda lui Novac se vor executa în conformitate cu Proiectul de Autorizaţie de Construire. Atunci, dacă proiectul de autorizaţie de construire nu suportă modificări, este normal ca în faţa blocurilor M8-M9 să fie amenajat trotuar, şi nu parcare, cum a fost modificat ulterior“, a explicat Ion Duru, proprietar. Reprezentanţii Primăriei Craiova sunt singurii care pot să le dea un răspuns obiectiv cetăţenilor, dar, mai ales, să le rezolve doleanţele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS