10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfaceristul Alexandru Lupulescu, reţinut de poliţie, eliberat de judecători

Afaceristul Alexandru Lupulescu, reţinut de poliţie, eliberat de judecători

Omul de afaceri târgujian Alexandru Lupulescu, soţul patroanei Lexi Star, Maria Lupulescu, în prezent arestată pentru evaziune fiscală, a fost reţinut vineri de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj. Alexandru Lupulescu este acuzat de evaziune fiscală şi delapidare. Conform poliţiei, afaceristul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu Jiu, în cursul anului 2011, nu a evidenţiat în actele contabile toate veniturile realizate din vânzarea produselor, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind de 65.000 lei. De asemenea, pe parcursul cercetărilor a rezultat faptul că în cursul anului 2010 a delapidat suma de 1.400.000 provenită dintr-un credit contractat de societate, folosind-o în scopuri personale. Lupulescu a fost prezentat sâmbătă Parchetului de pe lângă Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii gorjeni au decis însă că omul de afaceri poate fi cercetat şi în stare de libertate, lucru ce nu se poate afirma şi despre Maria Lupulescu, soţia afaceristului.

Soţia, în arest pentru o evaziune de 1,2 milioane de lei

Procurorii gorjeni au dreptul de a face recurs la decizia judecătorilor de la Târgu Jiu, o cerere în acest sens urmând să fie analizată în cursul acestei săptămâni de Curtea de Apel Craiova. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a început anul trecut o anchetă în ceea ce priveşte activitatea firmei Lexi Star Târgu Jiu, condusă de soţii Maria şi Alexandru Lupulescu. Conform anchetatorilor, Maria Lupulescu, în calitate de administrator al Lexi Star, i-a instigat pe Ana Guţă, Dumitru Firiza şi pe Rodica Băbău, toţi trei medici veterinari în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Gorj, să comită mai multe falsuri. Prin documentele de constatare respective angajaţii DSVSA au stabilit în fals alterarea unor cantităţi mari de carne şi preparate din carne de la abatorul Lexi Star. Folosindu-se de actele emise de consilierii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, Maria Lupulescu a eliminat din stocuri produsele respective şi nu a mai achitat către  bugetul de stat suma de peste 1,2 milioane de lei.

După gratii din noiembrie

Maria Lupulescu şi Ana Guţă au fost arestate în luna noiembrie a anului trecut şi de atunci şi până în prezent au tot încercat fără succes să iasă din arest. În acelaşi dosar cu Maria Lupulescu şi Ana Guţă mai sunt urmăriţi penal Dumitru Firiza, şi el reţinut la un moment dat, precum şi medicul Rodica Băbău. Dacă femeia de afaceri Maria Lupulescu este acuzată de evaziune fiscală şi instigare la fals intelectual, cei trei medici veterinari sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual. Soţii Maria şi Alexandru Lupulescu deţin un hotel la Târgu Jiu şi au fost implicaţi în ultimii ani în programul guvernamental „Cornul şi laptele“ la nivelul judeţului Gorj. De asemenea, cei doi am mai deţinut un supermarket în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, pe care ulterior i l-au vândut omului de afaceri Nicolae Sarcină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS