7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDincă și Călinoiu au ascultat păsurile sindicaliștilor din CFR

Dincă și Călinoiu au ascultat păsurile sindicaliștilor din CFR

Consilierul local Mărinică Dincă, candidatul ARD în Colegiul 1 Senat, și Eugen Călinoiu, candidatul ARD în Colegiul 1 Camera Deputaților, s-au întâlnit joi, la Filarmonica „Oltenia“, cu peste 70 de reprezentanți ai sindicatelor din CFR

Principalele nemul-țumiri ale sindicaliștilor au fost lipsa investițiilor în Căile Ferate Române, coroborată cu introducerea unor măsuri sociale care îi dezavantajează profund pe angajații din acest sistem. Prin vocea lui Gheorghe Frățică, liderul Federației Sindicale Mișcare-Comercial, ceferiștii le-au cerut candidaților să depolitizeze sistemul, iar în funcții să fie numiți profesioniștii care „au slujit calea ferată“. „E foarte ușor să iei pe unul de la asigurări și să-l pui director, dar, când trebuie să ia niște măsuri, e depășit. E dezastru!“, a spus Frățică.

CFR-ul, a doua armată a țării

Mărinică Dincă le-a transmis sindicaliștilor că le înțelege problemele, fiind el însuși fiu de ceferist, și că sursa situației dezastruoase în care a ajuns Societatea Națională Căile Ferate Române este furtul constant și corupția care au afectat sistemul. „Tatăl meu e ceferist din 1983, la Infrastructură. Îmi amintesc că, pe atunci, se spunea că CFR-ul este a doua armată a țării. În 23 de ani de la Revoluție s-au schimbat însă foarte multe și asta pentru că s-a furat. CFR-ul a ajuns să fie sufocat de firme – căpușă“, a spus Dincă, precizând că, din cunoștințele sale, actualul ministru al transporturilor își dorește un post de europarlamentar și nu este interesat nici măcar de activitatea CFR, cu atât mai puțin de rentabilizarea companiei.
Dincă a continuat spunând că este împotriva privatizării CFR Marfă, societate care poate aduce profituri imense statului român dacă este adoptat modelul elvețian, în care transportul greu de marfă a fost mutat pe calea ferată. „Dacă îi întrebați pe actualii guvernanți, vor spune că nu există resurse pentru investiții și acesta este unul dintre motivele pentru care privatizează Marfa. Un altul ar fi rentabilitatea scăzută. Nu știu cum se face că, de fiecare dată când se privatizează câte ceva, mai întâi se duce ușor la vale. În Elveția cum a fost profitabil? Ei cum au găsit și resurse pentru investiții?“, le-a transmis ceferiștilor candidatul ARD în Colegiul 1 Senat, adăugând că, pe lângă profit, statul ar câștiga prin implementarea acestei măsuri și descongestionarea căilor rutiere.

Călinoiu: Alegeți oameni, nu partide!

La rândul său, Eugen Călinoiu le-a transmis sindicaliștilor din CFR că a fost mereu aproape de acest sistem și că, în calitate de finanțist, a intrat în contact cu problemele din domeniu. „Sunt ceea ce se numește un tehnocrat și am decis să fac pasul spre politică pentru că eu cred că a venit momentul să vină în parlament și oameni curați, oameni cu experiență, oameni care au pornit de undeva de jos și au urcat, treptat, scara profesională, pe baza competențelor. Le spun mereu celor cu care stau de vorbă să aleagă oameni, nu partide! Omul pe care îl aveți în față este la curent cu problemele din CFR și puteți fi siguri că ușa mea va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră, pentru rezolvarea acestor probleme“, a spus Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS