7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLaura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Traian Băsescu

Laura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi (foto).
„În semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de şase ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler doamnei Laura Codruţa Kovesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat începând cu 2 octombrie, procurorul Daniel Morar, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preluând, pentru o perioadă de şase luni, interimatul în funcţia de procuror general al României.
Kovesi şi-a prezentat luni un bilanţ al celor şase ani la şefia Ministerului Public, obiectivele asumate la preluarea funcţiei în 2006, precum şi situaţia existentă în acel moment.
Anterior mandatului de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a fost procuror-şef al Biroului Teritorial Sibiu – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

CSM: Kovesi a condus exemplar destinele uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului

Consiliul Superior al Magistraturii susţine, într-un mesaj adresat procurorului general al României cu ocazia încheierii mandatului, că Laura Codruţa Kovesi a condus „exemplar“ destinele uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului.
„Consiliul Superior al Magistraturii mulţumeşte doamnei Procuror General Laura Codruţa Kovesi pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul acestui for, exprimând, totodată, întreaga apreciere pentru profesionismul şi seriozitatea cu care a înţeles să reprezinte Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Consiliului“, se arată într-un comunicat remis luni de CSM.
„Vreme de şase ani, doamna procuror general Kovesi a fost alături de Consiliu, s-a implicat în proiecte, a dezbătut probleme, a expus puncte de vedere şi a participat, prin votul Domniei sale, la luarea unor decizii importante pentru sistemul judiciar românesc. Decizii în care, deseori, a contat abordarea sa logică, expunerea argumentată şi fără echivoc a poziţiei sau punctelor sale de vedere, atitudinea sa hotărâtă şi fermă, simţul umorului şi răbdarea de a-i asculta pe ceilalţi. Toate acestea au făcut ca vocea doamnei Kovesi să fie ascultată şi respectată, proiectele sale să găsească sprijin în Plenul Consiliului, iar instituţia, la rândul său, să beneficieze de expertiza şi contribuţia specialiştilor Parchetului General la multe dintre proiectele sistemului judiciar. De asemenea, Consiliului Superior al Magistraturii o felicită călduros pentru modul exemplar în care a reuşit să conducă, în cele două mandate succesive, destinele uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului“, afirmă CSM.
Reprezentanţii Consiliului afirmă că Laura Codruţa Kovesi a fost „un partener valoros, de nădejde, un om de echipă în adevăratul sens al cuvântului“ şi îi urează mult succes în activitatea viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS