6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Scurte ştirti

Avanpremieră la Teatrul „Colibri“
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ a pregătit pentru sâmbătă, de la ora 12.00, avanpremiera spectacolului „Sarea în bucate“, după basmul lui Petre Ispirescu. Aceasta va avea loc în sala Teatrului Liric „Elena Teodorini“. Regia şi scenariul îi aparţin lui Valentin Dobrescu, asistent de regie este Mihai Brumă Uzeanu, scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, cu Iulia Emanuela Goanţă pe post de asistent, iar muzica a fost realizată de Alin Macovei-Moraru. Preţul unui bilet este de cinci lei.

Tudor Gheorghe, din nou în concert
Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova îl va avea ca oaspete, din nou, pe rapsodul Tudor Gheorghe. El revine pe scena Naţionalului craiovean luni, pe 2 aprilie, tot cu „Rapsod şi lăutar“, concert pe care l-a mai susţinut pe 20 februarie în Bănie. Evenimentul va începe la ora 19.00, în sala „Amza Pellea“, iar preţul unui bilet este de 75 de lei.

EUROPAfest 2012 începe în mai
Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional EUROPAfest ia startul pe 4 mai, aducând la Bucureşti peste 300 de invitaţi din 45 de ţări, anunţă HotNews. Festivalul se va desfăşura timp de 16 zile, sub sloganul „It’s all about live quality music!“, reunind patru genuri muzicale: jazz, blues, pop şi muzică clasică. Doritorii au ocazia să participe la numeroase evenimente, printre care concertele de jazz, blues şi pop sau cea de-a VI-a ediţie a Bucharest International Jazz Competition. Din anul 2005, festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul jmevents.ro, secţiunea Festivaluri & Competiţii, subsecţiunea EUROPAfest.

Operă rară de Cézanne, scoasă la licitaţie
Schiţa pentru tabloul „Les Joueurs de cartes“ a pictorului francez Paul Cézanne, considerată multă vreme pierdută, a fost redescoperită şi va fi scoasă la licitaţie pe 1 mai, la New York. Conform Mediafax, opera a fost văzută pentru ultima oară în 1953 şi a fost descoperită recent în colecţia medicului Heinz Eichenwald din Texas, un mare colecţionar de artă. Această lucrare va fi punctul de atracţie în cadrul licitaţiei, preţul său fiind estimat la 15-20 de milioane de dolari. Cézanne a avut un impact uriaș asupra artei secolului al XX-lea, lucrările sale reprezentând puntea de trecere de la impresionism spre cubism.

Nancy Reagan, interpretată de Jane Fonda

Actriţa americană Jane Fonda o va interpreta pe Nancy Reagan, văduva fostului preşedinte american Ronald Reagan, într-un film biografic despre un valet care a lucrat la Casa Albă timp de 34 de ani, relatează NewsIn. Lungmetrajul se va intitula „The Butler“ („Valetul“), va fi regizat de Lee Daniels, cineast dublu nominalizat la Oscar pentru drama „Precious“ din 2009, şi va avea premiera în 2013. Jane Fonda, în vârstă de 74 de ani, a jucat în peste 40 de filme şi a fost recompensată cu două Oscaruri, pentru rolurile din „Klute“ (1971) şi „Coming Home“ (1978).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS