10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj28 de ani în puşcărie pentru uciderea unui copil

28 de ani în puşcărie pentru uciderea unui copil

Bărbatul din comuna doljeană Moţăţei care, în noiembrie 2011, a omorât în bătaie copilul de trei ani şi jumătate al concubinei sale, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 28 de ani de puşcărie

Cristian Nicolae, de 32 de ani, din comuna doljeană Moţăţei, a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2011, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, după ce a omorât în bătaie băieţelul concubinei sale, Alina Brege, de 23 de ani. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Cristian Nicolae, de 32 de ani, şi Alina Brege, de 23 de ani, ambii din comuna Moţăţei, trăiau în concubinaj de mai mult timp, în casa femeii. Împreună cu cei doi locuia şi băieţelul de trei ani şi jumătate al Alinei, pe care îl avea dintr-o altă relaţie. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, pe 5 noiembrie, Cristian Nicolae a venit acasă băut şi s-a certat cu concubina sa, după care a luat-o la bătaie. Femeia a încercat să fugă cu copilul, însă cel mic i-a fost smuls din braţe de Nicolae, care a lovit-o din nou. După aceea, Alina a fugit la vecini, iar bărbatul a continuat să-l lovească pe copil. La audieri, Nicolae a recunoscut că l-a bătut pe copil, „motivând totodată agresarea minorului prin faptul că acesta plângea“, după cum au consemnat procurorii doljeni. Mai târziu, văzând că băieţelul nu mai respiră, bărbatul a plecat la tatăl său, Nicolae Nicolae, unde a mai băut câteva pahare şi s-a culcat. Corpul neînsufleţit al copilului a fost găsit în dimineaţa zilei de 6 noiembrie de Nicolae Nicolae, acesta fiind cel care a anunţat poliţia. Cristian Nicolae a fost reţinut în aceeaşi zi, iar ulterior a fost arestat preventiv. Medicii legişti au constatat că moartea copilului a fost violentă, acesta suferind multiple leziuni în zona capului şi toracelui în urma bătăii primite cu un corp dur, cel mai probabil o bucată de lemn.
La sfârşitul lunii decembrie, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Nicolae pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, iar joi Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat şi l-a condamnat. A primit 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, pedeapsă la care judecătorii au adăugat un spor de trei ani. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată însă cu apel de inculpat.
Aldezir Marin
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS