12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratori pe făraş

Administratori pe făraş

„Neglijenţa în serviciu“, cum îşi numesc, mai nou, administratorii de asociaţii matrapazlâcurile pe care le fac cu banii proprietarilor, îi costă pe aceştia atestatul în baza căruia pot profesa

Într-o astfel de situaţie se află administratorul de la Asociaţia nr. 23 Calea Bucureşti din Craiova, Mirela Roşca, şi administratorul de la Asociaţia nr. 12 Eroilor, Valea Roşie, Sorin Stoica.
„În cazul Asociaţiei de proprietari nr. 23 Calea București, pe baza raportului întocmit de inspectorii Serviciului Coordonare Asociaţii de Proprietari a fost emisă dispoziţie de primar în vederea retragerii atestatului administratorului Mirela Roşca. Dispoziţia este la prefectură, în vederea obţinerii vizei de legalitate, urmând ca apoi să fie comunicată administratorului şi asociaţiei. În aceeaşi situaţie se află şi administratorul de la Asociaţia nr. 12 Eroilor, Valea Roşie, Sorin Stoica“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova. În cazul acestuia din urmă, procesul-verbal întocmit de inspectorii de la primărie a ajuns pe masa poliţiei.
În cazul Asociaţiei nr. 23 Calea Bucureşti, fostul preşedinte Constantin Cătănoiu încearcă să explice cum au stat lucrurile: „Nu este o problemă aşa de gravă. O neglijenţă în serviciu. Şi eu, şi Mirela (administratorul) am fost amendaţi de inspectorii de la primărie cu 500 şi 1.000 de lei. Noi am făcut nişte lucrări, nişte reparaţii, şi s-au cheltuit bani de la asociaţie, care erau pentru plata facturilor. Ei au zis iniţial că sunt probleme cu vreo 800.000 de lei, dar după ce s-au făcut verificări nu au ajuns nici la jumătatea sumei. Problemele au plecat de la un locatar care spune că sunt prea ridicate cheltuielile cu întreţinerea liftului“. La rândul său, administratorul care riscă să-şi piardă atestatul a explicat: „Cei de la primărie, când au venit în control, au luat datele de la Termoficare, adică o listă cu penalităţile. Numai că noi am contestat în instanţă aceste sume, am avut câştig de cauză şi sumele pe care le are înregistrate Termoficarea sunt mult mai mici față de ce avem noi după ce am ţinut cont de hotărârea judecătorească. Nu sunt lipsuri. Oricum voi contesta decizia de retragere a atestatului, după ce mi se va aduce la cunoştinţă. Este dreptul meu“, spune Mirela Roşca.

Administrator, stat în stat

La Asociaţia nr. 12 Eroilor din Valea Roşie situaţia este mult mai gravă, după cum spun locatarii. „Acest Sorin tăia şi spânzura în asociaţie. Era stat în stat“, a spus un locatar din blocul 6 din cartierul Valea Roşie. Despre controlul de la primărie şi problemele pe care acesta le are, nimeni nu ştie nimic. Acesta administrează trei asociaţii, Asociaţia  nr. 5 şi 12 Eroilor din Valea Roşie şi Asociaţia bl. C2 Putnei. „Sorin Stoica este administrator la noi la asociaţie şi ştiu că mai este la încă două. La 12 Eroilor, prima lui soţie este preşedinte. El s-a mutat acum şi nu mai locuieşte în blocul 6. Nu cunosc ce probleme are la această asociaţie“, spune preşedintele Asociaţiei nr. 5 Valea Roşie, Gheorghe Mitoaica. Probleme cu Stoica are şi fostul preşedinte al Asociaţiei nr. 12 Eroilor. „Eu am lucrat cu el. Am fost preşedinte la această asociaţie vreo trei ani. După ce am plecat de acolo, el mi-a falsificat semnătura în nişte documente ale asociaţiei. Sunt chemat pe la tribunal din cauza asta. Cam începuse să facă şmecherii în ultima vreme“, spune Florea Mogoş, fostul preşedinte al Asociaţiei nr. 12 Eroilor. Din păcate, pe cel în cauză, Sorin Stoica, nu l-am putut găsi nici la sediul Asociaţiei din blocul 6 vechi, strada 22 Decembrie 1989, Valea Roşie, dar nici telefonic. Ar fi fost interesant să aflăm chiar de la acesta cu ce nereguli l-au depistat inspectorii de la primărie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS