25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReanimarea, pe jumătate modernizată

Reanimarea, pe jumătate modernizată

După numeroase amânări ale termenului de execuţie, Spitalul de Urgenţă Craiova are, în sfârşit, o jumătate de Reanimare modernizată. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au anunţat săptămâna trecută că s-a reuşit finalizarea Clinicii de Reanimare de la etajul III, care numără patru saloane cu 30 de paturi, un oficiu alimentar, vestiarul, camera de gardă şi un depozit. „S-a făcut igienizare, montarea unor rampe de distribuţie a fluidelor, reabilitarea instalaţiei termice, a celei sanitare, montarea de balustrade de inox şi înlocuirea tâmplăriei metalice cu tâmplărie PVC“, a declarat ing. Radu Mantale, şeful Compartimentului Tehnic de la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Încă 1,5 miliarde de lei pentru etajul IV

Lucrările de modernizare au costat 782.000 de lei şi au fost făcute de firma IZOTECH SRL, care a avut iniţial termen până pe 31 decembrie 2010 să finalizeze lucrarea. În final, aceasta a fost terminată cu patru luni întârziere, pentru că – după cum susţine Radu Mantale – a fost nevoie de reproiectarea instalaţiei electrice care alimenta rampele de transport a oxigenului.
De anul viitor, ar trebui să înceapă renovarea Clinicii de Reanimare de la etajul IV, cu 25 de paturi. Conducerea spitalului susţine însă că lucrările vor începe chiar din acest an, pentru că s-au obţinut mult mai repede fondurile necesare.
„Avem studiul de fezabilitate făcut de anul trecut, iar anul acesta am primit de la Ministerul Sănătăţii un milion de lei şi alte 500.000 de lei de la consiliul judeţean, pentru realizarea lucrării“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII