7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean din Severin are management privat

Spitalul Judeţean din Severin are management privat

Noua echipă de specialişti, formată din cadre medicale, reprezentanţi ai consiliului judeţean şi firma de management, promite că peste şase luni unitatea spitalicească mehedinţeană va fi de nerecunoscut. Primele semne bune au apărut deja.
La mai puţin de o lună de când noua conducere a preluat frâiele spitalului, au fost impuse reguli clare, care se axează pe igienizare, achiziţionare de medicamente şi o relaţie foarte bună între medic şi pacient.
Managementul unităţilor spi­taliceşti, trecute sub tutela consiliilor judeţene, poate fi asigurat de o persoană juridică, desemnată prin licitaţie pu­blică, sau de una fizică, de­sem­nată prin concurs. În cazul Spi­talului Judeţean Drobeta Turnu Severin, în ur­ma licitaţiei prin portalul pu­blic de achiziţii, compania Te­trae­dru a preluat mana­gementul prin procedura de achi­ziţie publică. Acest eveni­ment a dus la o premieră na­ţio­nală, unitatea medicală me­hedinţeană fiind prima din ţară care are un management pri­vat.
„Compania Tetraedru este formată din persoane calificate în administraţie şi management şi de o lună, de când am introdus sistemul privat în spitalul judeţean, au început să se vadă şi rezultatele. Am reuşit să igienizăm şi să renovăm o secţie din spital, iar acum lucrăm la achiziţionarea medicamentelor. Ceea ce încercăm noi să facem nu afectează cu nimic banii spitalului, nu cheltuim din ei, ci doar din sponsorizări şi atrageri de fonduri. Ei sunt încrezători că, în maximum şase luni, spitalul va fi de nerecunoscut. Cum suntem primul spital din ţară cu management privat, sunt convins că vor mai fi şi altele, deoarece această variantă nu are cum să dea greş“, a declarat Claudiu Zară, manager privat al spitalului.

O gură de aer pentru spital

Starea actuală a spitalului mehedinţean nu este bună, însă această gură de oxigen pe care echipa de specialişti vrea să o ofere atât cadrelor medicale, cât şi pacienţilor este o mană cerească, având în vedere lipsa aparaturii şi a fondurilor din unitatea sanitară ale spitalului. „Spitalul Judeţean din Severin are nevoie de foarte multe reabilitări şi dotări, însă cea mai mare problemă o constituie lipsa aparatelor moderne, care să uşureze munca medicilor, dar şi să ajute la tratarea pacienţilor aici, în spitalul nostru, şi aşa cum se cuvine. Odată ce vom reuşi să achiziţionăm toată aparatura de care avem nevoie, totul se va schimba, pentru că avem personal bun, bine pregătit, şi doar aparatura ne mai lipseşte. Revigorarea spitalului este un obiectiv foarte important pentru noi acum“, a mai spus Claudiu Zară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS