12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCabinete medicale dotate, dar fără doctori

Cabinete medicale dotate, dar fără doctori

Două cabinete medicale, dotate la standarde europene, stau închise pentru că nu există nici un doctor dispus să lucreze aici.

Cabinetele medicale ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Gorj stau cu uşile închise, de mai bine de trei luni, deşi sunt dotate la standarde europene. Motivul este simplu, iar soluţia lipseşte: nu există nici un medic dispus să lucreze nici la cabinetul de medicină generală, nici la cel de stomatologie. În cele două cabinete medicale, conducerea instituţiei a investit peste 100.000 de lei, cele două cabinete fiind finalizate la începutul lunii iunie. „Am încercat să găsim un medic să lucreze aici, dar nu am reuşit. Noi nu putem deschide cabinetul pe numele CARP Gorj. Trebuie ca medicul respectiv să îşi deschisă cabinetul pe numele şi diploma sa. Din păcate, nu am reuşit să găsim o soluţie la această problemă“, a spus Iulia Cioplea, contabilul şef al CARP Gorj.

Avem nevoie de medici

Pensionarii doresc foarte mult ca aceste cabinete să funcţioneze, pentru că ar beneficia de serviciile unui medic fără a mai fi nevoiţi să se ducă în policlinică. „S-au lăudat de multă vreme că ne fac aceste cabinete medicale. De luni de zile aşteptăm şi nimic“, a spus o pensionară nemulţumită. Conducerea instituţiei speră să rezolve problema cât mai curând. „Am tot căutat medici dispuşi să vină aici. Nu am avut norocul să găsim. Avem tot ce ne trebuie în cabinete, aparatură de ultimă generaţie. Este păcat că nu vin medici. Ne trebuie un medic stomatolog şi un medic generalist“, a precizat Iulia Cioplea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU