18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep lucrările la noul sediu al Facultăţii de Drept

Încep lucrările la noul sediu al Facultăţii de Drept

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, din cadrul Universităţii din Craiova, inaugurează astăzi, şantierul de lucru pentru noul sediu al instituţiei, ce va fi amplasat în campusul universitar de la Mecanică. La eveniment vor participa Cătălin Marian Predoiu, ministrul justiţiei, secretari de stat şi alte oficialităţi locale.
Bugetul proiectului „Rea-bilitare campus universitar Complex Mecanică“ este de 60.765.437,83 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă fiind de 41.310.424,15 lei. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Regional, obiectivul general fiind acela de creştere a calităţii procesului de învăţământ şi ridicarea gradului de participare a adulţilor la procesul educaţional prin îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie din cadrul Campusului Universitar Complex Mecanică. „Vrem să amenajăm un corp pentru bibliotecă, la demisol – o minitipografie, un depozit de carte, patru birouri pentru profesori, patru grupuri sanitare. La etaj se vor amenaja o bibliotecă, librărie, arhivă, un birou bibliotecar, un birou de informaţii, opt birouri pentru profesori şi două grupuri sanitare. Vom avea săli de sport, săli de curs, o aulă cu 300 de locuri, birouri pentru profesori, laboratoare de informatică juridică, săli de consiliu etc.“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.
Amenajarea spaţiilor adiacente se va realiza prin crearea unor terenuri de sport cu o suprafaţă de 1.248,00 mp, ce vor fi acoperite cu covor sintetic cauciucat. Campusul universitar va dispune şi de spaţii verzi pe o suprafaţă de 1.708 mp. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII