10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTată şi fiu, hoţi de animale

Tată şi fiu, hoţi de animale

Doi bărbaţi din comuna doljeană Pleniţa riscă să ajungă după gratii după ce în urmă cu o săptămână au furat toate animalele din stâna unui cioban din Mehedinţi.

Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi, împreună cu o echipă de la Poliţia Vânju Mare, au prins după o săptămână doi doljeni care au furat oile şi caprele unui mehedinţean, descoperind cu acest prilej şi alte animale furate din alte gospodării de-a lungul timpului. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă.
Cele 19 oi şi 19 capre fuseseră furate din stâna ciobanului Gheorghe D., din comuna Oprişor, care în dimineaţa zilei de 29 ianuarie s-a trezit fără nici un animal. Imediat, ciobanul de 85 de ani a mers la poliţie. „Stâna este mai departe de casă, la vreo doi kilometri, dar am mulţi câini acolo, nu mă gândeam că o să vină cineva să îmi fure animalele. Ele sunt sursa noastră de venit în fiecare lună, că pensia e mică, şi dacă nu le găseau poliţiştii nu ştiu ce făceam“, a spus ciobanul.
Poliţiştii i-au depistat pe cei doi hoţi, tată şi fiu, de 70, respectiv 35 de ani, iar animalele au fost înapoiate proprietarului.
„În ziua de 1.02.2010, poliţiştii mehedinţeni i-au identificat pe Neculai G., de 70 de ani, şi Ion G., de 35 de ani, ambii din comuna Pleniţa, judeţul Dolj, suspecţi în cazul comiterii infracţiunii de furt calificat din data de 28/29.01.2010. Faţă de aceştia, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca pe 2.02.2010 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă. Cei doi bărbaţi, în noaptea de 28/29.01.2010 ,au sustras 19 ovine şi 19 caprine de la stâna lui Gheorghe D., de 85 de ani, din comuna Oprişor, judeţul Mehedinţi, stână ce este amplasată în punctul Valea Marcului, în extravilanul comunei, la o distanţă de circa doi kilometri de sat. Ulterior, la nivelul IPJ Mehedinţi s-a constituit o echipă complexă de cercetare, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, Poliţiei Vânju Mare şi posturilor comunale de poliţie arondate, care, în urma  verificărilor efectuate, au identificat şi recuperat animalele sustrase, acestea fiind găsite la locuinţa celor doi bărbaţi.
Pe parcursul anchetei, poliţiştii au găsit şi alte animale, sustrase de la locuinţele lui Alexandru G. şi Ştefan P., ambii din satul Recea, comuna Punghina, fapte rămase iniţial cu autor necunoscut. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă în acest caz au fost implicate şi alte persoane, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Poliţiştii trebuie să afle acum dacă bărbaţii au avut complici şi dacă au mai fost furate şi alte animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII