17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO şoferiţă a lovit trei maşini

O şoferiţă a lovit trei maşini

Patru persoane au ajuns ieridimineaţă la Spitalul de Urgenţă (SJU) Slatina după ce o şoferiţă neatentă a pierdut controlul volanului în curbă şi a lovit violent alte trei maşini care circulau regulamentar. Evenimentul rutier s-a produs pe DN 65, în zona Pădurii Saru. Potrivit martorilor, vinovată de producerea accidentului este Ruxandra Ţăpuş, de 32 de ani, din Bucureşti. Ea se afla la volanul autoturismului Citroen C4 şi se deplasa dinspre Craiova către Slatina.
„M-a lovit puternic. Eu veneam de la Vâlcea şi mă duceam la Craiova. Aici, în curbă, nici nu am avut timp să îmi dau seama ce se întâmplă. Maşina neagră venea pe două roţi către mine. Cred că am luat volan dreapta, că de atunci nu îmi mai amintesc nimic“, a declarat, în stare de şoc, Ioana Pătraşcu, de 49 de ani, din Băbeni, judeţul Vâlcea, ce se afla la volanul unui Audi în momentul producerii accidentului.
Şoferul altei maşini implicate în accident a declarat că Citroenul avea viteză mare. „Avea viteză mare. În curbă a derapat şi a început să se răsucească. Prima dată a lovit Volkswagenul. Apoi a lovit Audi şi apoi a fost lovită maşina mea“, a spus Florin Nica, de 32 de ani, din Slatina, şoferul maşinii Chevrolet, cea mai puţin avariată în urma accidentului.
La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Descarcerare, Ambulanţă şi SMURD, pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate ale maşinilor. În zonă, circulaţia a fost paralizată, circulându-se alternativ doar pe un singur sens de mers.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. „Din primele verificări am stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum într-o curbă semnalizată corespunzător. Conducătoarea vehiculului înmatriculat în Bucureşti a intrat în coliziune cu alte trei autovehicule care mergeau către Craiova“, a declarat Bogdan Vioca din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Potrivit purtătoarei de cuvânt a SJU Slatina, două dintre victime au rămas internate. „Femeia (Ruxandra Ţăpuş – n.r.) este internată în ATI. Ea a fost diagnosticată cu ruptură de organ parenchinotal. Altă victimă (Nicolae Iacoban, şoferul autoturismului Volkswagen – n.r.) a suferit fractură de arc costal, de asemenea rămânând internată. Alte două victime sunt la investigaţii“, a declarat Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Slatina. În cauză cercetările continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII