19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste o mie de gorjeni sunt insulino-dependenţi

Peste o mie de gorjeni sunt insulino-dependenţi

În judeţul Gorj există aproximativ 8.000 de diabetici, dintre care 1.387 sunt insulino-dependenţi, restul urmând tratament medicamentos. Medicii de specialitate sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mare al persoanelor care suferă de această afecţiune, în ultimii doi ani, peste 3.000 de bolnavi fiind diagnosticaţi cu diabet. „Situaţia este critică în judeţul Gorj. Dacă în trecut depistam lunar sub 100 de cazuri, de la începutul acestui an şi cu preponderenţă în ultimele luni, numărul lor s-a dublat. Stresul cotidian este una dintre cele mai importante cauze ale diabetului zaharat.
La stres se adaugă şi o alimentaţie neadecvată, cât şi ereditatea, pentru că diabetul zaharat este o afecţiune ereditară. Riscul apariţiei accidentelor vasculare cerebrale este mult mai mare la pacienţii cu diabet faţă de restul populaţiei. Cei care suferă de această boală trebuie să-şi respecte regimul alimentar şi tratamentul“, a afirmat Lucreţia Pârcălăboiu, medic endocrinolog.
Pe 14 noiembrie trebuia sărbătorită Ziua Mondială Antidiabet, dar în judeţul Gorj nu au putut fi organizate nici un fel de manifestări din cauza lipsei fondurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS