7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPenescu, arestat pentru că are relaţii

Penescu, arestat pentru că are relaţii

Tribunalul Argeş motivează decizia din 14 aprilie, de a-i aresta pe Cornel Penescu, pe Gheorghe Constantin şi pe alte două persoane, prin faptul că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar duce la îngreuna-rea cercetărilor din dosar, aceştia având influenţă şi „relaţii în medii sociale extinse“.

„În prezenta cauză nu este exclusă nici constatarea că, prin lăsarea în libertate a inculpaţilor, desfăşurarea cercetărilor penale, extinse, după cum rezultă din dosar, şi asupra altor persoane şi pentru alte fapte penale, de corupţie sau de altă natură, ar fi îngreunată, întrucât, aşa cum rezultă din autorizarea percheziţiei cu o zi înaintea propunerii de arestare, se află în curs de desfăşurare şi nu spre final, fără a omite autoritatea, influenţa şi relaţiile de care se bucură inculpaţii în medii sociale extinse, acestea rezultând din numele persoanelor cu care s-au purtat convorbirile telefonice, dar şi din potenţialul financiar al inculpaţilor, subliniat de avocaţii lor aleşi“.
Instanţa arată că la dosar sunt depuse probe precum interceptarea şi înregistrarea de convorbiri şi comunicări telefonice, înregistrări audio-video în mediul ambiental, înregistrări de imagini, localizări sau urmăriri prin GPS sau prin alte mijloace de supraveghere electronică.
Judecătorii redau fragmente din interceptările de la dosar, precum una dintre Liviu Făcăleaţă şi Penescu. „Eu zic să-i dai cinşpe“, este redarea unui astfel de fragment, ce apare în motivarea instanţei, făcându-se referire la faptul că inculpaţii au dat arbitrilor indicaţi sumele de 5.000 de dolari sau 15.000 de dolari. Potrivit motivării, „există probe şi indicii temeinice că, în perioada octombrie – decembrie 2008, inculpatul PGC (Cornel Penescu – n.r.) a dat prin intermediul inculpatului FLI (directorul PIC, Liviu Făcăleaţă – n.r.) suma totală de 54.000 de dolari către mai mulţi arbitri din Liga I pentru ca aceştia să avantajeze, prin arbitraje favorabile, echipa FC Argeş Piteşti, în meciurile pe care le disputa. Procurorii au considerat la fel de evident faptul că inculpatul PG a remis suma de 290.000 de lei inculpatului CG (Gheorghe Constantin – n.r.) pentru ca acesta să-i delege arbitrii solicitaţi, precum şi faptul că tot prin intermediul lui FL a dat inculpatului LD (n.r. – Cristian Libertatu, fost director OPC) suma de 4.000 de euro în lei, pentru favorizarea firmelor sale cu ocazia controalelor OPC“.

Bani contra informaţii nepublice

Potrivit  procurorilor, Penescu a remis, prin intermediul lui Liviu Ilie Făcăleaţă, suma de 4.000 de euro lui Dan Cristian Libertatu, director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în ce priveşte competenţele pe care le avea Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş faţă de activitatea derulată de SC PIC SA, societate comercială controlată de Penescu. Potrivit procurorilor, suma de bani a fost remisă şi pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional, iar reprezentanţii acesteia să obţină informaţii nepublice privind eventualele controale efectuate de reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII