9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cu maşina în apă

Patru gorjeni au rămas ieri- dimineaţă blocaţi cu maşina în apă pe un drum judeţean din Mehedinţi. Din cauza ploilor abundente căzute miercuri noapte, un pod de pe şoseaua care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Cerneţi s-a rupt, apa trecând peste carosabil. Gorjenii, care se deplasau cu o camionetă, nu şi-au dat seama cât de adâncă este, aşa că au continuat drumul, până ce maşina s-a oprit în mijlocul străzii, unde apa măsura aproape un metru. „De unde era să ştiu că e apa atât de mare? Nu este nici un indicator de avertizare, nu sunt de aici şi nu cunosc zona. Am intrat cu maşina până la geamuri. E apa până la brâu“, a spus şoferul camionetei.

Rămaşi blocaţi, oamenii au sunat la 112, în sprijinul lor venind o echipă de pompieri, care a remorcat camioneta şi a tras-o din apă. „Am fost solicitaţi la podul de la Cerneţi, unde o maşină a rămas blocată în apă. Am acţionat cu o coardă şi am tras-o afară“, a spus un pompier de la ISU „Drobeta“.

În zonă au des loc astfel de incidente din cauza râului Topolniţa, care, în urma precipitaţiilor mai puternice iese din matcă. Autorităţile nu au montat pe drum nici măcar un indicator de avertizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS