15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Iliescu: Compromisul este necesar în politică

Ion Iliescu: Compromisul este necesar în politică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat că a fost de acord cu principiile protocolului cu PD-L şi a declarat că guvernul PSD-PD-L va funcţiona dacă acestea vor fi respectate şi doar dacă preşedintele Băsescu nu va fi „un factor perturbator“.

Fostul preşedinte crede că noul guvern are şanse de a-şi duce la îndeplinire misiunea dacă sunt respectate angajamentele iniţiale şi dacă Traian Băsescu nu se implică. „Depinde (soarta guvernului – n.r.) de evoluţia lucrurilor, de modul în care fiecare partid va primi aceste lucruri şi va şti să se adapteze unor principii cu care se porneşte. Şi este un factor important, care poate fi perturbator, sau, din contră, de care toţi se tem cel mai mult, şi-l ştim cu toţii: modul în care preşedintele Băsescu va şti să-şi respecte locul şi rolul său în structura noastră constituţională şi să nu fie factorul perturbator, ci să manifeste răspunderea necesară faţă de situaţia prin care trece ţara, dar şi faţă de această coaliţie“, a explicat liderul social-democrat.

El a anunţat că în cadrul şedinţei BPN a PSD de ieri a fost de acord cu documentul „Parteneriatul pentru România“ şi a explicat că, în situaţii dificile, politicienii trebuie să ştie să ajungă la un compromis. „În politică, uneori compromisul e un lucru necesar. Rigiditatea nu e cel mai bun sfătuitor şi sunt situaţii în care e nevoie să ştii să faci compromisuri. Dar un compromis nu înseamnă a te compromite“, a adăugat Iliescu. El a mai susţinut că această coaliţie poate fi benefică pentru stabilitatea guvernării şi poate da rezultate dacă vor fi respectate principiile asumate la început.

Ion Iliescu declara la începutul săptămânii trecute că demararea discuţiilor cu PD-L de către PSD nu este o soluţie din punctul său de vedere şi că lucrurile nu sunt încă definitivate. De altfel, Iliescu a votat luni, la CExN, împotriva deciziei ca partidul să intre la putere alături de PD-L.

PSD şi PD-L au anunţat sâmbătă că vor forma împreună guvernul, fără UDMR. „Parteneriatul pentru România“ a fost semnat ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII