17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalariaţii lui Columbeanu, fără lefuri

Salariaţii lui Columbeanu, fără lefuri

Cei 70 de angajaţi ai societăţii SC Materia Construct Columbeanu din localitatea gorjeană Târgu Cărbuneşti nu şi-au mai primit salariul de mai bine de o lună. Gheorghe Cârstea, directorul tehnic al firmei, a confirmat informaţia: „Este adevărat că oamenii angajaţi în prezent în fabrică nu au primit salariul de mai bine de o lună. De asemenea, este adevărat că muncitorii nu au nici o vină că nu au fost plătiţi. Fabrica nu a intrat încă pe profit, chiar nu putem avea profit. Sunt procese pentru recuperarea unor bani, dar nu sunt intentate firmei noastre, este vorba despre altă societate. Salariul mediu în unitate este de 1.000 de lei. Avem promisiuni de la conducere că ne vom primi leafa în cursul acestei săptămâni. Nu ştiu dacă va fi aşa sau nu. Vom vedea“. Directorul tehnic a recunoscut că, de când nu a mai luat bani de la locul de muncă, soţia sa a fost cea care l-a întreţinut.

Potrivit lui Gheorghe Cârstea, în ultima vreme nu a mai fost făcută nici o angajare, nefiind găsiţi oamenii potriviţi pentru cele două posturi de ingineri chimişti. De asemenea, de curând, doi angajaţi şi-au găsit alt loc de muncă.

Salariaţii sunt nemulţumiţi şi spun, contrar celor afirmate de conducere, că nu şi-au mai luat leafa de patru luni: „Muncim degeaba, de patru luni nu ne-au mai dat salariile. Nu avem unde să plecăm, aşa că tot sperăm să ne dea banii care ni se cuvin. Nu îmi pot spune numele pentru că îmi este teamă că mă dă afară“, a afirmat un muncitor de la firma lui Columbeanu din Târgu Cărbuneşti.

Salariaţii aşteaptă ca reprezentanţii firmei să le dea veşti bune în ceea ce priveşte salariul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII