7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDespre patrie, onoare şi demnitate cu militarii

Despre patrie, onoare şi demnitate cu militarii

OLT. Militarii în rezervă şi cei în retragere din judeţul Olt şi-au exprimat dorinţa de a păstra o legătură mai strânsă cu societatea civilă, din dorinţa de a promova, în special în rândul tinerilor, deviza lor – „Patrie, onoare, demnitate“. Reprezentanţii filialei judeţene Olt a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR) au vorbit ieri, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, despre promovarea valorilor morale ale armatei în societate, dar şi despre dezinteresul tinerilor faţă de însuşirea acestora.

Şeful filialei oltene a asociaţiei, locotenent-colonelul Constantin Enache, a spus că militarii care fac parte din această organizaţie îşi propun să întărească relaţiile dintre armată şi societatea civilă, prin organizarea unor acţiuni în domeniile culturii, educaţiei, dar şi în cel social. „Asociaţia noastră a reuşit să reunească aproximativ 700 de militari în rezervă şi în retragere din judeţ în jurul unor crezuri, idealuri şi interese comune, să cultive în rândul lor sentimentul camaraderiei, al solidarităţii, al onoarei şi demnităţii. Pe de altă parte, ne propunem promovarea valorilor civice ale statului de drept şi cultivarea în rândul membrilor comunităţii a trecutului naţional şi militar“, a explicat locotenent-colonelul Enache.

Reprezentanţii cadrelor militare şi-au exprimat nemulţumirea faţă de felul în care tânăra generaţie percepe eroismul şi dăruirea până la scrificiu pentru neatârnarea ţării. „Deviza noastră – «Patrie, onoare, demnitate» – a devenit perimată pentru tinerii din zilele noastre. Noi încercăm să le redăm acestor cuvinte luciul de altădată. Suntem preocupaţi, de asemenea, să oferim un cadru propice dezbaterilor de idei, marcării unor evenimente istorice, aniversării eroilor neamului şi cultivării unui patriotism autentic, atât de necesar unei societăţi uşor debusolate“, a mai spus Enache.

Şeful ANCMMR Olt a profitat de prezenţa unui consilier din cadrul Cancelariei primului-ministru, solicitând sprijin financiar pentru punerea în valoare a monumentelor istorice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS