25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutoare pentru nevoiaşi

Ajutoare pentru nevoiaşi

Zeci de vârstnici din judeţul Olt care au pensii al căror cuantum nu depăşeşte 50 de lei ar putea beneficia în noiembrie de ajutoare financiare. Banii sunt acordaţi din Fondul Naţional de Solidaritate.

99 de vârstnici din judeţul Olt, care supravieţuiesc din pensii mizere, ar putea beneficia în noiembrie de sprijin bănesc. Potrivit unei adrese din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale (DMPS) Olt a efectuat anchete sociale în cazurile persoanelor care primesc pensii al căror cuantum nu depăşeşte 50 de lei. În baza listelor puse la dispoziţie de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, inspectorii DMPS au mers din casă în casă şi au stabilit condiţiile în care trăiesc vârstnicii. Conform situaţiei centralizatoare, au fost verificate aproximativ 120 de persoane nevoiaşe. „Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale a demarat o anchetă socială în cazurile semnalate de Casa Judeţeană de Pensii. Rolul acestor anchete a fost acela de a stabili condiţiile în care trăiesc vârstnicii care au venituri mai mici de 50 de lei“, a declarat directorul executiv adjunct al DMPS, Liviu Luca.
S-a stabilit că 99 de vârstnici din judeţ (femei şi bărbaţi) sunt la limita subzistenţei, în mare parte aceştia trăind din pensii mizere de numai 20-30 de lei. 56 de bătrâni primesc numai pensii de urmaş şi nu mai beneficiază de alt fel de ajutoare, iar alţi 42 primesc, pe lângă pensii, şi ajutoare sociale.

Ajutoare de 300 de lei şi 600 de lei

Cei 99 de pensionari ar putea primi în curând ajutoare financiare din partea statului. DMPS a elaborat listele cu beneficiarii şi a transmis situaţia la minister. Dacă se va aproba, vârstnicii ar trebui să primească ajutoarele financiare luna viitoare.
Pentru cei care au o pensie care nu depăşeşte 50 de lei, ajutorul bănesc ar putea fi de 600 de lei. Pentru cei care, pe lângă pensie, primesc şi ajutor social de la primăriile de domiciliu, sprijinul financiar ar fi de 300 de lei. Se aşteaptă ca ajutoarele pentru această grupă de pensionari să fie acordate într-o tranşă. Cuantumul ajutoarelor care urmează să fie alocate judeţului este de 46.800 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU