7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDatoriile CFR, achitate într-un an

Datoriile CFR, achitate într-un an

Ministerul Transporturilor a căzut de acord cu Ministerul Economiei şi Finanţelor să se plătească eşalonat, timp de un an, datoriile istorice ale CFR către companiile energetice. Mai rămâne ca şi aceste companii să aprobe această formulă.

„Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Transporturilor au agreat o formulă prin care să fie plătite datoriile istorice ale CFR către companiile energetice, începând din această lună, eşalonat, timp de un an. Acest lucru ar însemna să plătim lunar circa 80 de milioane de lei, timp de un an, datoriile istorice ale CFR de un miliard de lei. Şi CFR poartă discuţii cu cei opt distribuitori de electricitate, rămânând ca aceste companii la care CFR are datorii să se pună de acord cu formula propusă de noi“, a anunţat ieri ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul unui seminar pe teme economice.

Ministrul Vosganian consideră că nu este normal pentru CFR să folosească electricitate fără să o plătească. „Calea ferată utilizează electricitate şi trebuie să o plătească. Am avut discuţii cu toate cele opt distribuţii de energie electrică şi am ajuns la concluzia că trebuie să plătim. CFR nu a avut cea mai bună strategie de costuri“, a spus ministrul, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII